null Győr-Moson-Sopron megye-11.számú vizsgálat-Kossuth Lajos Általános Iskola

Győr-Moson-Sopron megye-11.számú vizsgálat-Kossuth Lajos Általános Iskola

Győr-Moson-Sopron megye-11.számú vizsgálat-Kossuth Lajos Általános Iskola

11.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Kossuth Lajos Általános Iskola (9025 Győr, Kossuth Lajos utca 13.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Csontleves, Zöldborsó főzelék,

főtt virslivel, Kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.06.02.

Napi adag: 58 adag/ebéd

Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt.

45. számú üzeme

(9025 Győr, Róth Emil út 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás enyhén zavaros lében közel azonos méretű, kb. 1cm apró kockára vágott nagyobb mennyiségű sárgarépa, gyökérzöldség, karalábé és burgonya elszórtan, kevesebb mennyiségben volt jelen. A zöldségek kevésbé jól tisztítottak. A tészta különböző méretű, törtfehér színű gépi cérnametélt, arányaiban nagyobb mennyiségben. A leves alján pár darab zöldség törmelék. A lében néhány apró zöldfűszer darab volt látható.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek túlfőttek, a karalábé fás, a tészta kellően átfőtt.

Illat:

Kissé jellegtelen, a zöldségek illata kevésbé érződik, fűszerezettség nem érezhető, aromaszegény. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Az íz jellegtelen, aromaszegény, fűszerszegény, mirelit zöldségek íze érezhető. Idegen íztől mentes.

Zöldborsó főzelék (3 dl/adag) Főtt virsli (1db/adag)

Külső megjelenés:

Világos sárgás zöldes színű főzelék alapban különböző méretű és színű zöldborsó megfelelő arányban. A főzelékben néhány apró zöldfűszer levél (petrezselyem) található. A virsli egy darab, ehető bélbe töltött, enyhén görbült, barnás rózsaszínes színű. Metszéslap rózsaszín színű húspép több borsdarabbal, a burkolata tiszta.

Állomány:

A főzelékalap hígan folyó, csomómentes, a borsó vegyes állományú, vastag héjú, keményebb és puhább szemek is vannak benne.

A virsli roppanós, rugalmas, kellően átfőtt, a héj kissé vastagabb, rágós.

Illat:

A főzelék jellegzetesen édeskés, kissé aromaszegény illatú. A virsli enyhén füstös, húsos, savanykás illatú.

Íz:

A főzelék édeskés, a konzervborsó íze dominál, kissé fűszerszegény, aromaszegény. A virsli enyhén füstölt, enyhén sós, jellegzetesen aromás. Összhatásában megfelelő.

Kenyér

Külső megjelenés:

Kb. 10x13cm-es téglalap alakú egész szelet, szabályos formában sült, előre szeletelt kissé korpázott kenyér. A héja aranybarnára sült, bélzete drappos színű, korpaszemcsékkel tarkított.

Állomány:

Jól átsült, egyenletesen lazított, rugalmas, néhány apró légüreg látható. A héj visszapuhult.

Illat:

Jellegzetesen enyhén savanykás, kissé élesztős illatú, aroma szegény. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, kellően sós, enyhén savanykás. Idegen Íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Csontleves

Olaj

Őrölt fekete bors

Paradicsompüré

Ételízesítő

Zeller

Vöröshagyma

Sárgarépa

Petrezselyemgyökér

Karalábé

Kelkáposzta

Petrezselyemzöld

Fokhagyma

Szerecsendió

4 tojásos száraz tészta

Zöldborsófőzelék

Olaj

Búzaliszt

Cukor

Petrezselyemzöld

Zöldborsó (mirelit)

Tej 1,5 %

Baromfi virsli

 

 

 

 


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >