null Figyelmeztetés interneten forgalmazott tejsavó fehérje termékkel kapcsolatban

Figyelmeztetés interneten forgalmazott tejsavó fehérje termékkel kapcsolatban

2017. március 6, hétfő

Figyelemfelkeltő információ jelent meg az EU élelmiszer-biztonsági gyors riasztó rendszerén, mert nem jelölt tej összetevőt találtak egy fehérje termékben.

Az elsősorban az interneten értékesített „ZV Whey Protein 80” megnevezésű 500 g-os kiszerelésű terméken nem jelölték, hogy összetevőként tejet is tartalmaz, így elfogyasztása az arra érzékenyeknél allergiás tüneteket válthat ki.

A terméket a https://www.zipvitsport.co.uk/ és a https://www.zipvit.co.uk/ honlapokon értékesítették magánszemélyek részére. Magyarországra a bejelentés szerint három darab érkezett. A forgalmazó e-mail-en minden érintettel felvette a kapcsolatot, és ismertette a termékkel kapcsolatos veszélyt.

A NÉBIH felhívja a figyelmet, hogy a tejre érzékenyek a Zipvit Ltdt. által forgalmazott „ZV Whey Protein 80” megnevezésű, 500 g-os  terméket – valamennyi lejárati időre illetve tételszámra (Lot) vonatkozóan – ne fogyasszák el, mert allergiát válthat ki.

Kapcsolódó tartalom:
Fontos tudnivalók a tejfogyasztást követő egészségi panaszokról


Friss hírek

2025. május 16, péntek

„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih

Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja, hogy a fiatalok kreativitásán keresztül hívja fel a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára. A hivatal június 1-ig még várja az alkotásokat. A „Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” pályázat legkiemelkedőbb alkotásai mesekönyvgyűjteményben is helyet kapnak.

Tovább >

2025. május 15, csütörtök

Digitális tér, globális döntések – sikerrel zárult a Codex CCMAS 44. ülése

2025. május 5-14. között virtuális formában rendezte meg szakmai ülését a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS). A CCMAS44 ülésen számos jelentős előrelépés történt az élelmiszer-analitikai módszerek és mintavételi tervek egységesítése, aktualizálása és digitalizálása terén. Az együttműködés, átláthatóság és tudományos alapú döntéshozatal előtérbe került, több kérdés véglegesítésére pedig – különösen a quinoa és gyümölcslé módszertan – további munkacsoportok és jövőbeli ülések során kerül majd sor. A következő ülés várhatóan 2026 márciusában lesz Budapesten.

Tovább >