null Figyelemfelhívás a 2008. évi történelmi bázis alapú támogatásról

Figyelemfelhívás a 2008. évi történelmi bázis alapú támogatásról

Figyelemfelhívás a 2008. évi történelmi bázis alapú támogatásról
2008. szeptember 18., csütörtök

A 2008. évi történelmi bázis alapú támogatási jogosultság átruházásnak 2008. szeptember 30-ig meg kell történnie, valamint az átvezetésre vonatkozó kérelmet is postára kell adni az MVH részére annak érdekében, hogy az érintett történelmi bázis jogosultságok a 2008. évre vonatkozóan kerüljenek átírásra.

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatásokhoz (SAPS) kapcsolódó 2008. évi kiegészítő nemzeti támogatások (top up) igénybevételével kapcsolatban felhívjuk a történelmi bázisjogosultsággal rendelkező gazdálkodók figyelmét, hogy a 42/2008 (IV. 4.) FVM rendelet 6. § értelmében a termeléstől elválasztott támogatások esetében a támogatás előfeltétele, hogy a rendeletben meghatározottak szerint a mezőgazdasági termelő 2008. évi területalapú kérelmet nyújtson be, és támogatható SAPS területtel rendelkezzen. Ez a rendelkezés az egyes szántóföldi, hüvelyes, rizs és dohány jogcímek esetén él. Akik ilyen típusú bázisjogosultságokkal rendelkeznek, ugyanakkor nem adtak be a 2008. támogatási évre területalapú kérelmet, vagy a megfelelő ellenőrzések alapján az MVH számukra nem állapít meg SAPS támogatható területet, azok a 2008. évi (bázisjogosultság alapú) nemzeti kiegészítő támogatástól el fognak esni.  

A fenti körbe tartozó bázisjogosultságok tehát kizárólag abban az esetben képezik támogatás alapját, ha az érintett gazdálkodók bázisjogosultságaikat egy olyan személyre ruházzák át vagy engedik át ideiglenesen, aki rendelkezik idén kérelmezett SAPS támogatható területtel. Ebben az esetben a 2008. évi támogatás az átvevőnek már kifizethető. Felhívjuk a figyelmet, hogy a történelmi bázisjogosultságról szóló 106/2007. (IX. 24.) FVM rendelet 6. § értelmében azokat az átírási kérelmeket bírálja el az MVH a 2008. évre vonatkozóan, melyeket 2008. szeptember 30-ig igazolható módon postára adnak. Azaz a fenti esetekben az átruházásnak szeptember 30-ig meg kell történnie, valamint az átvezetésre vonatkozó kérelmet is postára kell adni annak érdekében, hogy az érintett történelmi bázis jogosultságok a 2008. évre vonatkozóan kerüljenek átírásra.


Friss hírek

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban
2021. július 19., hétfő

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban

Házisertés-állományban is megerősítették 2021. július 15-én az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a németországi Brandenburg tartományban két sertéstartó gazdaságban, majd ezen eseteket július 17-én egy újabb is követte. A kitöréseket a korábban vaddisznókban megállapított ASP esetek miatti korlátozás alatt álló területeken észlelték. A 2020 szeptemberi első vaddisznó eset óta mostanáig nem volt jelen az ASP a házisertés-állományban Németországban.

Tovább >

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom
2021. július 19., hétfő

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén, ezért 2021. július 20-tól (kedd) Budapesten és Magyarország 10 megyéjében visszavonja a hatóság a tűzgyújtási tilalmat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy 9 megyében változatlanul érvényben marad a korlátozás, különösen ezeken a területeken fontos az elővigyázatosság!

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)