null JFejér vármegye - 60. számú vizsgálat - Főzőkonyha 500 - Vajta

Fejér vármegye - 60. számú vizsgálat - Főzőkonyha 500 - Vajta

Fejér vármegye - 60. számú vizsgálat - Főzőkonyha 500 - Vajta

60. számú vizsgálat

A mintavétel helye:

Főzőkonyha 500
(7041 Vajta, Szabadság tér 14.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,0 pont

Menü: Gulyás leves, Túrós metélt

Gulyásleves, Túrós metélt

Mintavétel ideje: 2023.05.04.

Korosztály: 3-7 éves

Mintavételi alap: 400 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Family-Diner Kft.
(7041 Vajta, Szabadság tér 14.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gulyás leves (250 g/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, pirospaprikától narancsos-pirosra színezett, megfelelően élénk, felületén zsiradékcseppek láthatók megfelelő arányban és mennyiségben. Láthatók benne piros és fekete színű fűszerszemcsék, illetve zöld fűszernövénydarabok. Tartalmaz kisebbnagyobb burgonyadarabokat, sárgarépakockákat, világosbarna színű, közel azonos méretű kockára vágott, jól tisztított húsdarabokat. Levesbetétként törtfehér színű reszelt tésztát tartalmaz. Néhány tésztadarab kisebb csomókba összeáll. Az összetevők egymáshoz viszonyított aránya megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó, a zöldségek, a hús és a levesbetét megfelelően átfőttek, kellően puhák. Néhány tésztadarab kisebb csomókba összeáll.
Illat: Jellegzetes, telt illatú, a zöldségek, a hús, a levesbetét és a felhasznált fűszerek illata harmonikusan érezhető.
Íz: Jellegzetes, telt ízű, a zöldségek, a hús, a levesbetét és a felhasznált fűszerek íze harmonikusan érezhető.

Túrós metélt (408 g/ adag)

Külső megjelenés: Halványsárga színű, metélt alakú tészták. A tésztadarabok nem sérültek, nem töröttek, néhány tésztadarab kissé összetapadt. A rátét fehér színű, apró rögös túró és homogén, sima, fehér színű tejföl, mely a tésztát egyenletesen bevonja. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő.
Állomány: A tésztaszemek megfelelően átfőttek, puhák, épek, nem sérültek, nem töröttek, néhány összetapadt csomót tartalmaz. A tejföl sűrűn folyó, homogén, sima. A túró apró rögös.
Illat: Jellegzetes, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető.
Íz:

Jellegzetes, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad

Gulyásleves csipetkével

  • reszelt tészta
  • fűszerpaprika csemege
  • vöröshagyma csemege
  • kömény őrölt
  • burgonya tisztított
  • finom liszt
  • sárgarépa
  • gyökér
  • sertéscomb
  • étolaj
  • babérlevél

Túrós metélt

  • vákumsó jódozott
  • túró, félzsíros
  • porcukor
  • tejföl, 12%
  • tészta, hosszúmetélt

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >