null Baranya vármegye - 55. számú vizsgálat - Dél-Zselic Óvodái, Bölcsödéje és Konyhái Intézmény -ideiglenes tálaló - Szigetvár

Baranya vármegye - 55. számú vizsgálat - Dél-Zselic Óvodái, Bölcsödéje és Konyhái Intézmény -ideiglenes tálaló - Szigetvár

Baranya vármegye - 55. számú vizsgálat - Dél-Zselic Óvodái, Bölcsödéje és Konyhái Intézmény -ideiglenes tálaló - Szigetvár

55. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Dél-Zselic Óvodái, Bölcsödéje és Konyhái Intézmény -ideiglenes tálaló
(7900 Szigetvár, Rákóczi utca 9-13.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,6 pont

Menü: Csontleves, Eszterházy ragu és tészta
Mintavétel ideje: 2023.05.18.

Mintavételi alap: 33 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje És Konyhái Intézmény
(7900 Szigetvár, Széchenyi utca 61.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (138 g/adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Sárga színű lében masni tészta látható.
Állomány: A lé híg, a tészta átfőtt.
Illat: Enyhe illatú, az ételízesítő illata érződik.
Íz: Gyenge, jellegtelen ízű.

Eszterházy ragu és tészta (158 g/ adag)

Külső megjelenés: Sárga színe szarvacsk tészta, közte sárgarépa kockák és a tésztához képest kevés húskocka látható. A szósz világos barna színű, benne apró fűszerszemcsék láthatók.
Állomány: A szósz sűrű, a zöldségek és a tészta nem főtt át rendesen, a hús kissé rágós.
Illat: Mustáros, zöldséges illatú
Íz: Kissé jellegtelen ízű, a mustár ízén kívül más nem érezhető.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >