null Fejér vármegye - 52. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér vármegye - 52. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér vármegye - 52. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

52. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha
(8000 Székesfehérvár, Károly János utca 38.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,7 pont

Menü: Eperleves, Borsos sertéstokány párolt rizzsel
Mintavétel ideje: 2023.03.07.

Korosztály: 15-18 éves

Mintavételi alap:  1677 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Vital Kft.
(1119 Budapest, Fehérvári út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Eperleves (388 g /adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Az alaplé opálos, sötét rózsaszínű, színintenzitása megfelelően élénk, sötét színű fűszerszemcséket és epermagokat tartalmaz. A három vizsgált adag közül kettő nem tartalmaz gyümölcsöt, egy adag pedig egy darab szétfőtt eperszemet tartalmaz. A sűrítés egynemű, csomómentes.
Állomány: Az alaplé jellegzetes sűrűségű, hígan folyó. A sűrítés egynemű, csomómentes. Az eper szétfőtt, foszlányos.
Illat: Jellegzetes eperre jellemző, édeskés, tiszta, harmonikus illatú.
Íz: Eperre jellemző, fűszeres-édeskés, de kevésbé intenzív ízű.

Borsos sertéstokány párolt rizzsel (486 g / adag)

Külső megjelenés: A rizs törtfehér színű, jól tisztított, pergős, nem törmelékes, nincs szétfőve. Felülete enyhén fényes, nem kiszáradt. A borsos sertéstokány esetében a szaft-alap megfelelő sűrűségű, pirospaprikától narancsospirosra színezett, színintenzitása megfelelően élénk. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Fekete és piros fűszerszemcséket, világosbarna, csíkokra vágott megfelelően tisztított, közel azonos méretű húsdarabokat tartalmaz. Összhatásában tetszetős megjelenésű, az összetevők aránya és mennyisége megfelelő.
Állomány: A rizs megfelelően átfőtt, puha, pergő. A borsos sertéstokány szaftalapja megfelelő sűrűségű, a hús egyenletesen átfőtt, puha, rágási maradékot nem ad. Nem tartalmaz zsíros-inas részeket.
Illat: Telt, karakteres illatú,a rizs natúr, semleges illata és a borsos sertéstokány paprikás-fűszeres-húsos illata megfelelően harmonizál.
Íz: Jellegzetes, telt, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >