null Fejér vármegye - 51. számú vizsgálat - Közétkeztető főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér vármegye - 51. számú vizsgálat - Közétkeztető főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér vármegye - 51. számú vizsgálat - Közétkeztető főzőkonyha - Székesfehérvár

51. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Közétkeztető főzőkonyha
(8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 90-90)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,9 pont

Menü: Cukkni krémleves + vajas kruton, Csirkepaprikás + párolt bulgur
Mintavétel ideje: 2023.07.10.

Korosztály: 3-6 éves

Mintavételi alap:  400 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Rostási Hagyományos Konyha Vendéglátóipari Kft.
(8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90)

Részletes érzékszervi minősítés:

Cukkni krémleves + vajas kruton (225 g +20 g /adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: ) Az leves opálos, egynemű, színe az alapanyagra és sűrítőanyagra jellemzően drappos-halványsárga. Tartalmaz sötétbarna fűszerszemcséket és zöld fűszernövénydarabokat. A sűrítés egyenletesen oszlik el, homogén. A zöldségek egyenletesen pépesítettek, a leves néhány zöldségrostot tartalmaz. A hozzátartozó kruton egy vajas bagettkarika, jellemző színű, a pirítás nyoma látszik rajta. Felületén zöld fűszernövénydarabok láthatók.
Állomány: A leves jellemző sűrűségű, sűrűn folyó, krémes, sima, selymesen lágy. A sűrítés egynemű, homogén, csomómentes, sima. A zöldségek jól pürésítetek, áttörtek, egyneműsítettek, néhány zöldségdarabot, rostot tartalmaz. A kruton megfelelően pirított, ropogós, a szájban könnyen omlik.
Illat: Jellegzetes, telt, a zöldségek, a felhasznált fűszerek és a kruton pirított illata harmonikusan érezhető.
Íz: Jellegzetes, telt, krémes a zöldségek, a felhasznált fűszerek és a kruton pirított íze harmonikusan érezhető.

Csirkepaprikás + párolt bulgur (268 g / adag)

Külső megjelenés: A szaft-alap a jellegének megfelelő sűrűségű, homogén, sima, pirospaprikától pirosas-narancsosra színezett. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Találhatók benne egyenetlen méretűre kockázott, világosbarna húsdarabok, melyek közül néhány húsdarab nem jól tisztított, zsíros részt tartalmaz. Köretként halványsárga színű bulgur tartozik hozzá. A szemek nem sérültek, jól tisztítottak, héjdarabot nem tartalmaznak, nincsenek kiszáradva, nem zsíros érzetűek. Néhány kisebb csomóba összeállnak, ami villával könnyen szétnyomható. Az összetevők egymáshoz viszonyított aránya megfelelő.
Állomány: A szaft-alap megfelelő sűrűségű, egynemű, homogén, csomómentes, sima.. A hús egyenletesen átfőtt, jól rágható, a zsíros részek rágási maradékot adnak. A bulgur egyenletesen átfőtt, kellően puha, pergős, nem áll össze csomókba.
Illat: A húsos ragu, a felhasznált fűszerek és a bulgur tiszta, gabonára jellemző együttes illata harmonikusan érezhető.
Íz: A húsos ragu, a felhasznált fűszerek és a bulgur tiszta, gabonára jellemző íze jól kiegészíti egymást.

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >