Fejér vármegye - 43. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Pázmánd
Fejér vármegye - 43. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Pázmánd
43. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(2476 Pázmánd, Fő utca 75 (Főzőkonyha))
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,0 pont |
Menü: Tavaszi leves, Rántott hal, kukoricás rizs, majonéz
Korosztály: 7-10 éves
Mintavétel ideje: 2023.04.19.
Mintavételi alap: 220 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Királyi Konyha Gyermekeinkért Intézet
(2476 Pázmánd, Fő utca 25.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tavaszi leves (395 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Az alaplé tiszta, kissé opálos, halványsárgás színű, a szétfőtt zöldségektől kissé törmelékes. Találhatók benne sárgarépa- és fehérrépakockák, zellerkockák, zöldborsószemek, karfioldarabok. Láthatók benne továbbá zöld fűszernövénydarabok. A zöldségek közel azonos méretűek, jól tisztítottak, kissé szétfőttek. Levesbetétként kagyló formájú tésztát tartalmaz, melyek törtfehér színűek, nincsenek összetapadva. Az összetevők egymáshoz viszonyíott aránya megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek kissé túlfőttek, a leves alján törmeléket képeznek. A levesbetét megfelelően és egyenletesen átfőtt, a tésztaszemek nincsenek összetapadva, nem állnak össze csomókba. |
Illat: | Jellegzetes zöldséges, tiszta, harmonikus illatú. |
Íz: | Jellegzetes, zöldséges, tiszta ízű. |
Rántott hal, kukoricás rizs, majonéz (313 g + 88 g / adag)
Külső megjelenés: | A hal, a halszeletre jellemző formájú, világosbarnára sült panírral hiánytalanul fedett, érdes felületű. A panír a húshoz jól tapad, megfelelő vastagságú, nem száraz, nem zsíros érzetű. Metszéslapja törtfehér színű, megfelelően tisztított, szálkát nem tartalmaz. A rizs jellemzően törtfehér, természetes színű, egyenletes, közel azonos méretű-alakú rövid rizsszemekből áll. A szemek jól tisztítottak, héjdarabot nem tartalmaznak, kissé szétfőttek, töröttek, kissé összeállnak , de villával könnyen szétnyomhatók. Tartalmaz kukoricaszemeket, melyek nem sérültek, a rizshez viszonyított arányuk megfelelő. A majonéz jellegzetes sűrűségű, vajszínű, fényes felületű, sima, homogén. |
Állomány: | A halhús kellően átsült, puha, omlós, jól rágható, megfelelő szerkezetű-állagú. Nem zsíros, nem száraz, nehezen rágható részeket, halszálkát nem tartalmaz. A bundázás ropogós, megfelelően átsült, nem visszapuhult, nem kemény, nem zsíros, nem vizes érzetű. A rizsszemek pergősek, de kissé szétfőttek, kissé összeállók. A csomók villával szétnyomhatók. A kukorica és a rizs könnyen rághatók. A majonéz megfelelő sűrűségű, sima, homogén, selymes, krémes állagú. |
Illat: | A bundázás jellegzetes sült és a halhús illata harmonikusan érezhető, melyet a rizs natúr, semleges illata és a majonéz savanykás illata jól kiegészít. |
Íz: | A bundázás jellegzetes sült íze és a halhús íze harmonikusan érezhető, melyet a rizs natúr és a majonéz savanykás íze jól kiegészít. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Anyaghányad nyilvántartás nem áll rendelkezésre.