Fejér vármegye - 16. számú vizsgálat - Agárdi Iskola Főzőkonyha - Gárdony
Fejér vármegye - 16. számú vizsgálat - Agárdi Iskola Főzőkonyha - Gárdony
16. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Agárdi Iskola Főzőkonyha
(2484 Gárdony, Iskola utca 2-1.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,3 pont |
Menü: Húsgombóc leves, Paradicsomos spagetti sajttal
Mintavétel ideje: 2023.06.13.
Korosztály: 7-10 éves
Mintavételi alap: 252 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Gárdonyi Óvoda
(2484 Gárdony, Óvoda utca 25.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsgombóc leves (365 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, halványsárga színű, felületén gyöngyöző zsiradékcseppekkel. Láthatók benne fekete fűszerszemcsék, zöld fűszernövénydarabok, különböző méretű sárgarépa- és petrezselyemgyökér karikák. A zöldségek kissé szétfőttek, a leves alján törmeléket képeznek. Levesbetétként közel azonos méretű és alakú, barnás színű húsgombócot tartalmaz. A húsgombócok tartalmaznak fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövénydarabokat, nem állnak össze csomókba. Az összetevők egymáshoz viszonyított aránya megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek kissé szétfőttek, a leves alján törmeléket képeznek. A húsgombóc megfelelően és egyenletesen átfőtt, a levesben nem ázott el. |
Illat: | Jellegzetes zöldséges, tiszta, harmonikus illatú. |
Íz: | Jellegzetes, a felhasznált zöldségek, a fűszerek és a levesbetét íze harmonikusan érezhető. |
Paradicsomos spagetti sajttal (252 g / adag)
Külső megjelenés: | Halványsárga színű, közel azonos méretű spagetti tészta, mely narancsos-pirosas színű mártással egyenletesen be van vonva. A szósz megfelelően élénk színű, tartalmaz kisebb-nagyobb paradicsomdarabokat, hagymadarabokat, illetve zöld fűszernövénydarabokat. Tetején törtfehér színű reszelt sajt van egyenletesen eloszlatva. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. |
Állomány: | A tészta kellően és egyenletesen átfőtt, megfelelően puha, jellegzetesen rugalmas. Az alapszósz jellemző állományú, megfelelő sűrűségű, a benne található paradicsom és hagymadarabok megfelelően puhák. A reszelt sajt a meleg ételen egyenletesen olvadt, puha, jól rágható. |
Illat: | A paradicsom édeskés-savanykás illata, a felhasznált fűszerek és a főtt tészta natúr illata harmonikusan érezhető. |
Íz: | A paradicsom édeskés-savanykás íze, a felhasznált fűszerek íze és a főtt tészta tiszta, natúr íze jól kiegészíti egymást. |