null Fejér vármegye - 152. számú vizsgálat - 67. Üzem Főzőkonyha (Iskolakonyha) - Kápolnásnyék

Fejér vármegye - 152. számú vizsgálat - 67. Üzem Főzőkonyha (Iskolakonyha) - Kápolnásnyék

Fejér vármegye - 152. számú vizsgálat - 67. Üzem Főzőkonyha (Iskolakonyha) - Kápolnásnyék

152. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
67. Üzem Főzőkonyha (Iskolakonyha)
(2475 Kápolnásnyék, Gárdonyi út 29.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,5

Menü: Magyaros zöldbableves, Sertéssült zöldséges kuszkusz

Magyaros zöldbableves, Sertéssült zöldséges kuszkusz

Mintavétel ideje: 2022.11.08.

Korosztály: 7-14 éves

Mintavételi alap : 211 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Prizma-Junior Közétkeztetési Zrt.
(2209 Péteri, Bereki utca 30.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros zöldbableves (330 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé sárgászöld színű, felületén narancssárga színű zsiradékcseppek kellő arányban és mennyiségben. Zöld fűszernövénydarabokat és piros fűszerszemcséket tartalmaz. Sárgás és zöldes színű, kissé egyenetlen méretű zöldbabok láthatók benne. Ezek egy része szétfőtt, széteső, nem jól tisztított, néhány elszíneződött részt tartalmaz. A sűrítés egynemű, csomómentes.
Állomány: Az alaplé jellegzetes sűrűségű, hígan folyó. A zöldbabok szétfőttek, szétesők, a sűrítés egynemű, csomómentes.
Illat: Jellegzetes zöldbabra jellemző illatú, de kissé üres.
Íz: A felhasznált összetevők íze érezhető, de kevésbé intenzív ízű.

Sertéssült zöldséges kuszkusz (78,3 g + 255 g / adag)

Külső megjelenés: Egy darab egyenletes vastagságú, világosbarna színű hússzelet, mely alatt egy kevés mennyiségű narancsos színű szaft látható. Jól tisztított, zsíros és inas részektől mentes, metszéslapja egyenletes. A köret halványsárga színű kuszkusz, különböző méretű csomókat tartalmaz, melyek villával szétnyomhatóak. Láthatók benne egyenetlen méretű sárgarépakockák, zöldborsó- és kukoricaszemek. Ezek egymáshoz viszonyított aránya megfelelő. A hús mennyisége csekély a kuszkuszhoz képest.
Állomány: A hús egyenletesen és megfelelően átsült, kellően puha, jól rágható, inas és zsíros részektől mentes. A kuszkusz pergő, de néhány különböző méretű villával szétnyomható csomót tartalmaz. A sárgarépa kissé szétfőtt, a zöldborsó és a kukorica puha.
Illat: Jellegzetes, telt, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető.
Íz: Jellegzetes, telt, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető.

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Magyaros zöldbableves:

  • zöldbab
  • napraforgóolaj
  • búzaliszt
  • vöröshagyma
  • jódozott só
  • petrezselyemzöld
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika

Sertéssült:

  • sovány sertéshús
  • búzaliszt
  • napraforgóolaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • jódozott só
  • paradicsompüré
  • köménymag

Zöldséges kuszkusz:

  • kuszkusz
  • sárgarépa
  • fagyasztott zöldborsó
  • fagyasztott kukorica
  • napraforgóolaj
  • jódozott só


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >