null Fejér vármegye - 149. számú vizsgálat - Hantosi Óvoda Főzőkonyha - Hantos

Fejér vármegye - 149. számú vizsgálat - Hantosi Óvoda Főzőkonyha - Hantos

Fejér vármegye - 149. számú vizsgálat - Hantosi Óvoda Főzőkonyha - Hantos

149. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Hantosi Óvoda Főzőkonyha
(2434 Hantos, Köztársaság tér 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,4

Menü: Burgonya leves, Zöldbabfőzelék + sertéssült
Mintavétel ideje: 2022.06.21.

Korosztály: 4-6 éves

Mintavételi alap : 67 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
HANTOSI Gesztenyés Kert Óvoda- Mini Bölcsőde, Konyha
(2434 Hantos, Köztársaság tér 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonya leves (268,3 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, fűszerpaprikától narancssárgára színezett, felületén jelentős mennyiségű narancsos színű zsiradék úszik, mely kiül az edényzet oldalára. Az alaplében egyenetlen méretűre vágott, szabálytalan alakú, burgonya, petrezselyemgyökér és sárgarépa látható, jól tisztítottak, színintenzitásuk megfelelően élénk. A kisebb zöldségdarabok szétfőttek, szétesőek, a leves alján törmeléket képeznek. A levesbetét halványsárga színű eperlevél tészta, mennyisége a leveshez képest arányos.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A nagyobb, ép zöldségdarabok megfelelően és egyenletesen áfőttek, kellően puhák, a kisebb darabok szétfőttek, szétesőek, a leves alján törmeléket képeznek. Néhány fás zöldségdarabot is tartalmaz. A levesbetét megfelelően és egyenletesen átfőtt, kellően puha, jellegzetesen rugalmas.
Illat: Jellegezetes, de üres illat, a felhasznált összetevők illata érezhető.
Íz: Jellegzetes, de üres ízű, a felhasznált összetevők ízét kissé elnyomja a zsiradék íze.

 

 

 

Zöldbabfőzelék + sertéssült (220 g + 86,6 g / adag)

Külső megjelenés: Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, narancsos színű, a sűrítés egynemű, csomómentes, sima. Zsiradékcseppeket kellő arányban és mennyiségben tartalmaz. A zöldségek beazonosíthatóak, sárgás- zöld színűek, színintenzitásuk megfelelően élénk. Egyenetlen méretűre vágott, néhány szétfőtt, széteső darabot tartalmaz. A feltét 1 db vöröses- barnára pirított, egyenetlen vastagságú szelet hús, felülete a sülthúsra jellemző, kissé kérges. Metszéslapja világosbarna, kisebb inas részeket tartalmaz.
Állomány: A főzelék jellemző sűrűségű, a sűrítés egynemű, csomómentes, sima. A nagyobbra vágott zöldségdarabok egyenletesen átfőttek, a kisebb darabok túlfőttek, szétesőek. A hús kellően átsült, megfelelően puha, szaftos, felülete kissé kérges. Jól rágható, kisebb inas részeket tartalmaz.
Illat: Jellegzetes, telt, karakteres, a főzelék és a feltét illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz: Jellegzetes, telt, karakteres, jellegének megfelelően ízesített, a főzelék és a feltét íze harmonikusan érezhető, egymást jól kiegészítik. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

  • olaj (napraforgó)
  • liszt
  • só (jódozott)
  • burgonya
  • gyökér (petrezselyem) kerti
  • petrezselyemzöld csomós
  • sárgarépa kerti
  • vöröshagyma kerti

Zöldbabfőzelék:

  • olaj (napraforgó)
  • tej 2,8 %
  • tejföl 20 %
  • liszt
  • fokhagyma friss
  • zöldbab, sárgahüvelyes mirelit

Sertéssült:

  • sertés karaj
  • olaj (napraforgó)
  • só, jódozott
  • fokhagyma, friss


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >