null Fejér vármegye - 143. számú vizsgálat - Patakparti Óvoda (Főzőkonyha) - Előszállás

Fejér vármegye - 143. számú vizsgálat - Patakparti Óvoda (Főzőkonyha) - Előszállás

Fejér vármegye - 143. számú vizsgálat - Patakparti Óvoda (Főzőkonyha) - Előszállás

143. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Patakparti Óvoda (Főzőkonyha)
(2424 Előszállás, Fő tér 3.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 10,7

Menü: Darugaluska leves, Mexikói pulykaragu+párolt rizs
Mintavétel ideje: 2022.11.02.

Korosztály: 3-6 éves

Mintavételi alap : 60 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Előszállás Nagyközség Önkormányzata Önkormányzat
(2424 Előszállás, Fő tér 3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Darugaluska leves (230 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé sárgás színű, opálos, felületén sárga színű zsiradékcseppek láthatók. Tartalmaz fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövénydarabokat, továbbá közel egyenletes méretű sárgarépa-, petrezselyem-, és zellerkockákat. A zöldségek töredezettek, szétfőttek, illetve néhány fás, elszíneződött, rosszul tisztított részt is tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű, egyenetlen méretű, szabálytalan alakú daragaluska. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. Az alaplé a zöldség és a daragaluska törmelékétől zavaros, üledékes.
Állomány: Az alaplé jellegzetes sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek szétfőttek, töredezettek, szétesők, a daragaluska nem megfelelően átfőtt, kemény darabokat tartalmaz. Az alaplé a zöldség és a daragaluska törmelékétől zavaros, üledékes.
Illat: Jellegtelen, üres, a zöldségek illata enyhén érezhető.
Íz: Jellegtelen, üres, alulfűszerezett, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül.

Mexikói pulykaragu+párolt rizs (171,6 g + 218,3 g / adag)

Külső megjelenés: A ragu-alap sárgásbarna színű, opálos, felületén jelentős mennyiségű összefüggő zsiradékréteg látható, mely az edény falához tapadt. Benne hús és zöldségtörmelék, valamint pehelyszerű kiválás található, mely zavarossá teszi a ragut. Tartalmaz szürkésbarna színű, egyenetlen méretű, szabálytalan alakú húsdarabokat és sárgarépakockákat, valamint zöldborsó-és kukoricaszemeket. A rizs az ételízesítőtől sárgára színezett, apró sárgarépadarabkákat és zöld fűszernöványdarabokat tartalmaz.
Állomány: A ragu-alap jellegzetes sűrűségű, a hús megfelelően és egyenletesen átfőtt, a répa kissé szétfőtt, széteső, a zöldborsó és a kukorica kissé kemény. A rizs pergő, megfelelően átfőtt, kellően puha.
Illat: A túlzott mennyiségű zsiradék illata dominál, elnyomja a többi összetevő illatát.
Íz: Jellegtelen, üres, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. A túlzott zsiradék íze dominál, elnyomja a többi összetevő ízét.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >