Fejér vármegye - 143. számú vizsgálat - Patakparti Óvoda (Főzőkonyha) - Előszállás
Fejér vármegye - 143. számú vizsgálat - Patakparti Óvoda (Főzőkonyha) - Előszállás
143. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Patakparti Óvoda (Főzőkonyha)
(2424 Előszállás, Fő tér 3.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 10,7 |
Menü: Darugaluska leves, Mexikói pulykaragu+párolt rizs
Mintavétel ideje: 2022.11.02.
Korosztály: 3-6 éves
Mintavételi alap : 60 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Előszállás Nagyközség Önkormányzata Önkormányzat
(2424 Előszállás, Fő tér 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Darugaluska leves (230 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé sárgás színű, opálos, felületén sárga színű zsiradékcseppek láthatók. Tartalmaz fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövénydarabokat, továbbá közel egyenletes méretű sárgarépa-, petrezselyem-, és zellerkockákat. A zöldségek töredezettek, szétfőttek, illetve néhány fás, elszíneződött, rosszul tisztított részt is tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű, egyenetlen méretű, szabálytalan alakú daragaluska. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. Az alaplé a zöldség és a daragaluska törmelékétől zavaros, üledékes. |
Állomány: | Az alaplé jellegzetes sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek szétfőttek, töredezettek, szétesők, a daragaluska nem megfelelően átfőtt, kemény darabokat tartalmaz. Az alaplé a zöldség és a daragaluska törmelékétől zavaros, üledékes. |
Illat: | Jellegtelen, üres, a zöldségek illata enyhén érezhető. |
Íz: | Jellegtelen, üres, alulfűszerezett, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. |
Mexikói pulykaragu+párolt rizs (171,6 g + 218,3 g / adag)
Külső megjelenés: | A ragu-alap sárgásbarna színű, opálos, felületén jelentős mennyiségű összefüggő zsiradékréteg látható, mely az edény falához tapadt. Benne hús és zöldségtörmelék, valamint pehelyszerű kiválás található, mely zavarossá teszi a ragut. Tartalmaz szürkésbarna színű, egyenetlen méretű, szabálytalan alakú húsdarabokat és sárgarépakockákat, valamint zöldborsó-és kukoricaszemeket. A rizs az ételízesítőtől sárgára színezett, apró sárgarépadarabkákat és zöld fűszernöványdarabokat tartalmaz. |
Állomány: | A ragu-alap jellegzetes sűrűségű, a hús megfelelően és egyenletesen átfőtt, a répa kissé szétfőtt, széteső, a zöldborsó és a kukorica kissé kemény. A rizs pergő, megfelelően átfőtt, kellően puha. |
Illat: | A túlzott mennyiségű zsiradék illata dominál, elnyomja a többi összetevő illatát. |
Íz: | Jellegtelen, üres, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. A túlzott zsiradék íze dominál, elnyomja a többi összetevő ízét. |