Fejér-vármegye - 14. számú vizsgálat - Gino konyhája (Főzőkonyha) - Kisapostag
Fejér-vármegye - 14. számú vizsgálat - Gino konyhája (Főzőkonyha) - Kisapostag
14. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Gino konyhája (Főzőkonyha)
(2428 Kisapostag, Gárdonyi Géza utca 37. (Gino Konyhája))
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,1 pont |
Menü: Frankfurti leves, Frankfurti leves, Csemege uborka
Mintavétel ideje: 2022.02.22.
Mintavételi alap : 377 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Gino Konyhája Kft.
(2428 Kisapostag, Gárdonyi Géza utca 39.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Frankfurti leves (505 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, narancsos színű, hígan folyó. Tetején narancssárga színű zsiradékcseppek kellő arányban és mennyiségben. Az alaplében fekete és piros fűszerszemcsék valamint zöldfűszer darabok láthatóak. A zöldségek jól beazonosíthatóak: közel egyenletes méretűre kockázott, halványsárga színű burgonyát és felcsíkozott kelkáposztát tartalmaz. Csekély mennyiségben nem jól tisztított, fás zöldségeket is tartalmaz. A virsli egyenletes vastagságúra karikázott, fáradt rózsaszín színű. A sűrítés egyenletesen oszlik el, egynemű, sima. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó, a sűrítés egynemű, csomómentes, sima. A zöldségek és a virsli kellően és egyenletesen átfőttek, megfelelően puhák. Csekély mennyiségben fás zöldségdarabokat tartalmaz. |
Illat: | Jellegezetes, telt, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
Íz: | Jellegzetes, telt, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető, de a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. |
Burgonyás tészta (428,3 g /adag)
Külső megjelenés: | Törtfehér színű, zömmel ép nagykocka szemek, melyeket a narancssárga színű szaft egyenletesen bevon. Fekete és piros színű fűszerszemcséket tartalmaz. A sárga színű burgonya jól tisztított, egyenetlen méretűre aprított. A szaft mennyisége kissé túlzó a tészta mennyiségéhez képest. |
Állomány: | A tésztaszemek egyenletesen és megfelelően átfőttek, kellően puhák. A krumpli megfelelően átfőtt, a kisebb darabok enyhén szétfőttek, szétmállóak. A szaft mennyisége kissé túlzó a tészta mennyiségéhez képest, összhatásában az étel kissé ragacsos benyomást kelt. |
Illat: | Jellegeztes, telt, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
Íz: | Jellegzetes, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető, de a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. |
Csemege uborka (50 g /adag)
Külső megjelenés: | A felhasznált uborka ép, egészséges, megfelelően érett, sápadt zöld színű. Közel azonos méretű és formájú, negyedekbe vágott uborkák. |
Állomány: | Jellemző állományú, roppanós, lédús, jól rágható, friss érzetű. |
Illat: | Szúrósan savanyú, tolakodóan ecetes szagú. |
Íz: | Jellegzetesen ízesített, édeskés-savanykás- ecetes, de kissé túlsavanyított. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Frankfurti leves:
- baromfivirsli
- gasztroföl 20 %
- majoranna morzsolt
- feketebors, őrölt
- kelkáposzta
- finomliszt
- fokhagyma granulátum
- étolaj
- burgonya
- só
- fűszerpaprika, csemege
Burgonyás tészta:
- feketebors
- étolaj
- burgonya
- vákumsó jódozott
- tészta, fodros, nagykocka
- vöröshagyma
- fűszerpaprika, csemege
Csemege uborka