null Fejér-vármegye - 14. számú vizsgálat - Gino konyhája (Főzőkonyha) - Kisapostag

Fejér-vármegye - 14. számú vizsgálat - Gino konyhája (Főzőkonyha) - Kisapostag

Fejér-vármegye - 14. számú vizsgálat - Gino konyhája (Főzőkonyha) - Kisapostag

14. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Gino konyhája (Főzőkonyha)
(2428 Kisapostag, Gárdonyi Géza utca 37. (Gino Konyhája))

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,1 pont

Menü: Frankfurti leves, Frankfurti leves, Csemege uborka

Frankfurti leves, Burgonyás tészta, Csemege uborka
 

Mintavétel ideje: 2022.02.22.

Mintavételi alap : 377 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Gino Konyhája Kft.
(2428 Kisapostag, Gárdonyi Géza utca 39.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Frankfurti leves (505 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, narancsos színű, hígan folyó. Tetején narancssárga színű zsiradékcseppek kellő arányban és mennyiségben. Az alaplében fekete és piros fűszerszemcsék valamint zöldfűszer darabok láthatóak. A zöldségek jól beazonosíthatóak: közel egyenletes méretűre kockázott, halványsárga színű burgonyát és felcsíkozott kelkáposztát tartalmaz. Csekély mennyiségben nem jól tisztított, fás zöldségeket is tartalmaz. A virsli egyenletes vastagságúra karikázott, fáradt rózsaszín színű. A sűrítés egyenletesen oszlik el, egynemű, sima. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó, a sűrítés egynemű, csomómentes, sima. A zöldségek és a virsli kellően és egyenletesen átfőttek, megfelelően puhák. Csekély mennyiségben fás zöldségdarabokat tartalmaz.
Illat: Jellegezetes, telt, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz: Jellegzetes, telt, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető, de a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül.

 

Burgonyás tészta (428,3 g /adag)

Külső megjelenés: Törtfehér színű, zömmel ép nagykocka szemek, melyeket a narancssárga színű szaft egyenletesen bevon. Fekete és piros színű fűszerszemcséket tartalmaz. A sárga színű burgonya jól tisztított, egyenetlen méretűre aprított. A szaft mennyisége kissé túlzó a tészta mennyiségéhez képest.
Állomány: A tésztaszemek egyenletesen és megfelelően átfőttek, kellően puhák. A krumpli megfelelően átfőtt, a kisebb darabok enyhén szétfőttek, szétmállóak. A szaft mennyisége kissé túlzó a tészta mennyiségéhez képest, összhatásában az étel kissé ragacsos benyomást kelt.
Illat: Jellegeztes, telt, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz: Jellegzetes, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető, de a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

Csemege uborka (50 g /adag)

Külső megjelenés: A felhasznált uborka ép, egészséges, megfelelően érett, sápadt zöld színű. Közel azonos méretű és formájú, negyedekbe vágott uborkák.
Állomány: Jellemző állományú, roppanós, lédús, jól rágható, friss érzetű.
Illat: Szúrósan savanyú, tolakodóan ecetes szagú.
Íz: Jellegzetesen ízesített, édeskés-savanykás- ecetes, de kissé túlsavanyított.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Frankfurti leves:

  • baromfivirsli
  • gasztroföl 20 %
  • majoranna morzsolt
  • feketebors, őrölt
  • kelkáposzta
  • finomliszt
  • fokhagyma granulátum
  • étolaj
  • burgonya
  • fűszerpaprika, csemege

Burgonyás tészta:

  • feketebors
  • étolaj
  • burgonya
  • vákumsó jódozott
  • tészta, fodros, nagykocka
  • vöröshagyma
  • fűszerpaprika, csemege

Csemege uborka


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >