null Fejér vármegye - 11. számú vizsgálat - 5021 Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér vármegye - 11. számú vizsgálat - 5021 Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér vármegye - 11. számú vizsgálat - 5021 Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

11. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
5021 Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha
(8000 Székesfehérvár, Károly János utca 38.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,0 pont

Menü: Tarhonyaleves, Húsos rakott tészta

Tarhonyaleves, Húsos rakott tészta

Mintavétel ideje: 2022.02.16.

Mintavételi alap : 31 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 éves gyermek

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Vital Kft.
(1119 Budapest, Fehérvári út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (525 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, narancssárgás színű, felületén narancsos színű zsiradékcseppek csekély mennyiségben. Piros és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Az alaplében egyenetlen méretűre vágott, szabálytalan alakú, halványsárga színű burgonya látható, melyek közül több darab rosszul tisztított, hibás, szétfőtt. A levesbetét többféle típusú tarhonya, melyek színe sárgától a sötétbarnáig terjed. Az aránya és mennyisége megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A burgonya nagyrészt megfelelően és egyenletesen áfőtt, a kisebb darabok szétfőttek. A levesbetét megfelelően és egyenletesen átfőtt, kellően puha.
Illat: Jellegezetes, de kissé üres, melyben a pirospaprika illata dominál.
Íz: Jellegtelen, üres ízű, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül.

 

Húsos rakott tészta (425 g /adag)

Külső megjelenés: Kocka alakban tálalt, metszéslapján a felhasznált összetevők jól láthatóak. Halványsárga színű, ép penne tészta, melyet a darálthúsos, jelentős mennyiségű zöldfűszer darabot tartalmazó mártás egyenletesen bevon. Tetején rápirított, olvadt sajt látható egyenletes eloszlásban. Az összetevők aránya megfelelő.
Állomány: A tésztaszemek kellően és egyenletesen átfőttek, megfelelően puhák, jellegzetesen rugalmasak. A mártás jellemző sűrűségű, csomómentes, benne a darálthús kissé egyenetlenül darált, megfelelően és kellően puha, inas- zsíros részektől mentes. Néhány fás fűszerdarabot tartalmaz. A sajt egyenletesen olvadt, jellegzetesen rugalmas.
Illat: Jellegzetes, de kissé erősen fűszerezett, a bazslikom illata elnyomja a többi összetevő illatát.
Íz: Kissé túlzó a fűszerhasználat, a bazsalikom íze enyhén elnyomja a többi összetevő ízét.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tarhonyaleves

  • burgonya, tisztított
  • vöröshagyma, tisztított
  • száraztészta, tarhonya
  • lecsó, fagyasztott
  • kenyérszalonna
  • fűszerpaprika (csemege, őrölt)
  • fokhagyma tisztított
  • köménymag őrölt
  • jódozott só
  • feketebors őrölt
  • víz

Húsos rakott tészta:

  • setés lapocka, csont nélkül (24%)
  • száraztészta, penne
  • Tej, 1,5%
  • Vöröshagyma, friss
  • Sajt, trappista
  • Olaj, napraforgó
  • Főzőtejszín 20%
  • Liszt, búza BL-55
  • Só, jódozott
  • Fokhagyma tisztított, fagyasztott
  • Majoranna, szárított, morzsolt
  • Oregánó, szárított, morzsolt
  • Bors, fekete, őrölt
  • Víz, ivó

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >