Fejér vármegye - 11. számú vizsgálat - 5021 Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár
Fejér vármegye - 11. számú vizsgálat - 5021 Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár
11. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
5021 Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha
(8000 Székesfehérvár, Károly János utca 38.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,0 pont |
Menü: Tarhonyaleves, Húsos rakott tészta
Mintavétel ideje: 2022.02.16.
Mintavételi alap : 31 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 éves gyermek
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Vital Kft.
(1119 Budapest, Fehérvári út 85.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonyaleves (525 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, narancssárgás színű, felületén narancsos színű zsiradékcseppek csekély mennyiségben. Piros és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Az alaplében egyenetlen méretűre vágott, szabálytalan alakú, halványsárga színű burgonya látható, melyek közül több darab rosszul tisztított, hibás, szétfőtt. A levesbetét többféle típusú tarhonya, melyek színe sárgától a sötétbarnáig terjed. Az aránya és mennyisége megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A burgonya nagyrészt megfelelően és egyenletesen áfőtt, a kisebb darabok szétfőttek. A levesbetét megfelelően és egyenletesen átfőtt, kellően puha. |
Illat: | Jellegezetes, de kissé üres, melyben a pirospaprika illata dominál. |
Íz: | Jellegtelen, üres ízű, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. |
Húsos rakott tészta (425 g /adag)
Külső megjelenés: | Kocka alakban tálalt, metszéslapján a felhasznált összetevők jól láthatóak. Halványsárga színű, ép penne tészta, melyet a darálthúsos, jelentős mennyiségű zöldfűszer darabot tartalmazó mártás egyenletesen bevon. Tetején rápirított, olvadt sajt látható egyenletes eloszlásban. Az összetevők aránya megfelelő. |
Állomány: | A tésztaszemek kellően és egyenletesen átfőttek, megfelelően puhák, jellegzetesen rugalmasak. A mártás jellemző sűrűségű, csomómentes, benne a darálthús kissé egyenetlenül darált, megfelelően és kellően puha, inas- zsíros részektől mentes. Néhány fás fűszerdarabot tartalmaz. A sajt egyenletesen olvadt, jellegzetesen rugalmas. |
Illat: | Jellegzetes, de kissé erősen fűszerezett, a bazslikom illata elnyomja a többi összetevő illatát. |
Íz: | Kissé túlzó a fűszerhasználat, a bazsalikom íze enyhén elnyomja a többi összetevő ízét. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Tarhonyaleves
- burgonya, tisztított
- vöröshagyma, tisztított
- száraztészta, tarhonya
- lecsó, fagyasztott
- kenyérszalonna
- fűszerpaprika (csemege, őrölt)
- fokhagyma tisztított
- köménymag őrölt
- jódozott só
- feketebors őrölt
- víz
Húsos rakott tészta:
- setés lapocka, csont nélkül (24%)
- száraztészta, penne
- Tej, 1,5%
- Vöröshagyma, friss
- Sajt, trappista
- Olaj, napraforgó
- Főzőtejszín 20%
- Liszt, búza BL-55
- Só, jódozott
- Fokhagyma tisztított, fagyasztott
- Majoranna, szárított, morzsolt
- Oregánó, szárított, morzsolt
- Bors, fekete, őrölt
- Víz, ivó