Fejér vármegye - 06. számú vizsgálat - István Király Ált. Isk. Főzőkonyha - Székesfehérvár
Fejér vármegye - 06. számú vizsgálat - István Király Ált. Isk. Főzőkonyha - Székesfehérvár
06. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
István Király Ált. Isk. Főzőkonyha
(8000 Székesfehérvár, Kelemen Béla utca 30/a)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,4 pont |
Menü: Csurgatott tojás leves, Zöldséges sertésragu bulgurral
Mintavétel ideje: 2022.02.07.
Mintavételi alap : 1000 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 éves gyermek
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
István Király Ált. Isk. Főzőkonyha
(8000 Székesfehérvár, Kelemen Béla utca 30/a)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csurgatott tojás leves (355,7 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, barnás-narancsos színű. Barna és piros fűszerszemcséket tartalmaz. Felületén megfelelő mennyiségű és arányú narancssárga zsiradék látható. A tojás jól eloszlatott, a foszlányok nagysága és színe jellemző. A sűrítés egyenletesen oszlik el, csomómentes. A tojás mennyisége az alapléhez viszonyítva megfelelő, arányos. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, a sűrítés egynemű, csomómentes. A tojás megfelelő, laza állományú. |
Illat: | Jellegzetes, de a kömény illata kissé elnyomja a többi összetevő illatát |
Íz: | Telt, jellegzetes, harmonikus, jellemzően ízesített. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. |
Zöldséges sertésragu bulgurral (216,4 g + 235,6 g /adag)
Külső megjelenés: | A szaft-alap megfelelő sűrűségű, narancssárgára színezett, csomómentes, sima. Zsiradékot kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Zöldfűszerdarabokat és apró sárgarépa-darabkákat tartalmaz. Közel azonos méretű, szabályos alakú, ép, jellemző élénkzöld színű zöldborsóval dúsított megfelelő mennyiségben és arányban. A hús egyenetlen méretű, szabálytalan alakú, világosbarna színű, néhány mócsingos, inas darabot tartalmaz. A bulgur sárgás színű, megfelelő színintenzitású, jellegzetes alakú, matt felületű, pergő szemekből áll. |
Állomány: | A szaft-alap megfelelő sűrűségű, egynemű, homogén. A zöldborsó és a hús megfelelően és kellően átfőtt, puha, jól rágható. A hús tartalmaz néhány zsíros, inas darabot. A bulgur egyenletesen átfőtt, kellően puha, jellegzetesen rugalmas, pergős. Nem vizes, nem zsíros, nem száraz. |
Illat: | Jellegzetes, telt, karakteres. A felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető, és megfelelően illeszkedik a bulgur natúr gabona illatához. |
Íz: | Jellegzetes, telt. A felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető, és megfelelően illeszkedik a bulgur natúr gabona ízéhez. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Csurgatott tojásleves
- tojás
- liszt
- olaj (napraforgó)
- babérlevél
- fűszerpaprika, csemege
- só, jódozott
- fokhagyma friss
- ecet
- kömény, őrölt
Zöldséges sertésragu bulgurral
- olaj (napraforgó)
- bulgur
- jódozott só
- ételízesítő (sómentes)
- sertéslapocka
- liszt
- zöldborsó mirelit
- sűrített paradicsom konzerv
- vöröshagyma
- fokhagyma friss