null Fejér megye- 99. számú vizsgálat - Perkátai ÁMK Szivárvány Óvoda Tálalókonyha - Perkáta

Fejér megye- 99. számú vizsgálat - Perkátai ÁMK Szivárvány Óvoda Tálalókonyha - Perkáta

Fejér megye- 99. számú vizsgálat - Perkátai ÁMK Szivárvány Óvoda Tálalókonyha - Perkáta

99. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Perkátai ÁMK Szivárvány Óvoda Tálalókonyha
(2431 Perkáta, Bocskai u. 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,8 pont

 

 

Menü: Babgulyás, mákostészta



 

Mintavétel ideje: 2020. január 29.

Mintavételi alap : 51 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Gyermekétkeztetési Főzőkonyha Bázis konyha-Iskola főzőkonyha
(2431 Perkáta, Dózsa György út. 13.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Babgulyás (223 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, pirospaprikától narancsosra színezett, felületén apró, gyöngyöző zsiradékcseppek arányos mennyiségben. Piros és fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövénydarabokat tartalmaz. Láthatók benne különbőző megjelenésű babok: kisebb méretű világosbarna és nagyobb méretű sötétbarna szemek. Kis mennyiségben piros színű, lepöndörödött paprikahéjat és hagymadarabokat tartalmaz. A hús egyenetlen méretűre darabolt, világosbarna színű, túlnyomórészt jól tisztított, de néhány inas és zsíros részt tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű csipetke, melyek egyenletes nagyságúak, nem összetapadóak.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A kisebb méretű babok jól átfőttek, puhák, a nagyobb méretűek kissé kemények. A hús egyenletesen átfőtt, az inas részek rágósak. A levesbetét megfelelően puha.

Illat:

Jellegzetes, a fűszerek a bab és a hús illata harmonikusan érezhető.

Íz:

A babos-húsos-fűszeres íz harmonikusan érezhető. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mákostészta (272 g/adag)

Külső megjelenés:

A tészta megfelelően átfőtt, rugalmas, puha, enyhén összetapadó. A szórat könnyen szórható, nem csomós, laza szerkezetű, egynemű és megfelelő szemcseméretű.

Állomány:

A tészta megfelelően átfőtt, rugalmas, puha, enyhén összetapadó. A szórat könnyen szórható, nem csomós, laza szerkezetű, egynemű és megfelelő szemcseméretű.

Illat:

Jellezgetes, harmonikus, főtt tésztára és mákra jellemző, tiszta illatú.

Íz:

A tészta esetében a só ízfokozó hatása nem érvényesül. A mákos szórat mákra jellemző, karakteres ízű, a porcukorral keverve megfelelően édeskés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Babgulyás

  • sertéscomb
  • zsemlemorzsa
  • burgonya
  • sárgarépa, friss
  • petrezselyemgyökér, friss
  • füstölt tarja, főtt
  • vöröshagyma
  • zellergumó, friss
  • napraforgó, étolaj
  • finomliszt, BL55
  • petrezselyem zöldje
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika, édes
  • feketebors, őrölt
  • majoranna
  • kömény, őrölt
  • só, jódozott

Mákostészta

  • 4 tojásos száraztészta
  • mák
  • kristálycukor
  • napraforgó étolaj
  • só, jódozott

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >