null Fejér megye - 87. számú vizsgálat - Manóvár Óvoda Tálalókonyha - Pusztaszabolcs

Fejér megye - 87. számú vizsgálat - Manóvár Óvoda Tálalókonyha - Pusztaszabolcs

Fejér megye - 87. számú vizsgálat - Manóvár Óvoda Tálalókonyha - Pusztaszabolcs

87. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Manóvár Óvoda Tálalókonyha
(2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 65.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,1 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, Paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával

Mintavétel ideje: 2019. június 19.

Mintavételi alap : 40 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe :
Faunus Kft. Főzőkonyha
(2490 Pusztaszabolcs, Szent István út 11.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (425 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé tiszta, sárga színű. Zsiradékcseppeket  kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Zöld fűszernövénydarabokat, fekete és piros fűszerszemcséket, kb. 1cm x 1 cm nagyságú sárgarépa-, karalábé- és petrezselyemgyökérkockákat, és piros paprikadarabokat tartalmaz.A levesbetét törtfehér színű, masni alakú tészta. A tészták épek, különállóak, nem összetapadóak, kb. 2-2,5 cm hosszúk. Összhatásában tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. Idegen anyagot nem tartalmaz.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek egyenletesen átfőttek, kellően puhák. A levesbetét egyenletesen és megfelelően átfőtt.

Illat:

A felhasznált zöldségek illata harmonikusan érezhető, friss érzetet keltő, harmonikus, tiszta illat. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, telt, tiszta, harmonikus zöldséges ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával (465 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alapszósz fakópiros, sűrűn folyó, egynemű, homogén. Felületén apró gyöngyöző zsiradékcseppek vannak. Benne 1 db, kb. 6 cm átmérőjű húsgombóc található, melynek metszéslapján törtfehér színű rizsszemek, világosbarna színű darálthús, illetve piros és fekete fűszerszemcsék láthatók, megfelelő eloszlásban és arányban. A burgonya sérült, törött, szabálytalan alakú és különböző méretű, sárga színű. Náhány darabon sötét foltok találhatók.

Állomány: Az alapszósz sűrűn folyó, homogén. A gombóc és a burgonya megfelelően átfőtt, puha. A hús rágási maradékot nem ad.
Illat: A szósz illata enyhén paradicsomos, sűrítőanyag illata enyhén érezhető. A burgonya tiszta illatú. A húsgombóc fűszeres-húsos illatú.
Íz: A szósz enyhén lisztes-paradicsomos ízű, az édes íz dominál. A húsgombóc és a burgonya jellegzetes, tiszta, telt ízű, harmonikus, megfelelően fűszerezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldségleves:

  • bors
  • búzaliszt
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • karalábé
  • napraforgóolaj
  • petrezselyemgyökér
  • petrezselyemzöld
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zellergumó

Paradicsom mártás:

  • búzaliszt
  • kristálycukor
  • napraforgóolaj
  • paradicsompüré
  • kristálycukor
  • zellergumó

Húsgombóc:

  • bors
  • rizs hántolt, fényezett
  • sertés apróhús
  • tojás
  • vöröshagyma

Főtt burgonya:

  • burgonya

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >