Fejér megye - 87. számú vizsgálat - Manóvár Óvoda Tálalókonyha - Pusztaszabolcs
Fejér megye - 87. számú vizsgálat - Manóvár Óvoda Tálalókonyha - Pusztaszabolcs
87. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Manóvár Óvoda Tálalókonyha
(2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 65.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,1 pont |
Menü: Zöldségleves, Paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával
Mintavétel ideje: 2019. június 19.
Mintavételi alap : 40 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe :
Faunus Kft. Főzőkonyha
(2490 Pusztaszabolcs, Szent István út 11.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (425 g /adag)
Külső megjelenés: |
Az alaplé tiszta, sárga színű. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Zöld fűszernövénydarabokat, fekete és piros fűszerszemcséket, kb. 1cm x 1 cm nagyságú sárgarépa-, karalábé- és petrezselyemgyökérkockákat, és piros paprikadarabokat tartalmaz.A levesbetét törtfehér színű, masni alakú tészta. A tészták épek, különállóak, nem összetapadóak, kb. 2-2,5 cm hosszúk. Összhatásában tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. Idegen anyagot nem tartalmaz. |
Állomány: |
Az alaplé hígan folyó, a zöldségek egyenletesen átfőttek, kellően puhák. A levesbetét egyenletesen és megfelelően átfőtt. |
Illat: |
A felhasznált zöldségek illata harmonikusan érezhető, friss érzetet keltő, harmonikus, tiszta illat. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, telt, tiszta, harmonikus zöldséges ízű. Idegen íztől mentes. |
Paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával (465 g /adag)
Külső megjelenés: |
Az alapszósz fakópiros, sűrűn folyó, egynemű, homogén. Felületén apró gyöngyöző zsiradékcseppek vannak. Benne 1 db, kb. 6 cm átmérőjű húsgombóc található, melynek metszéslapján törtfehér színű rizsszemek, világosbarna színű darálthús, illetve piros és fekete fűszerszemcsék láthatók, megfelelő eloszlásban és arányban. A burgonya sérült, törött, szabálytalan alakú és különböző méretű, sárga színű. Náhány darabon sötét foltok találhatók. |
Állomány: | Az alapszósz sűrűn folyó, homogén. A gombóc és a burgonya megfelelően átfőtt, puha. A hús rágási maradékot nem ad. |
Illat: | A szósz illata enyhén paradicsomos, sűrítőanyag illata enyhén érezhető. A burgonya tiszta illatú. A húsgombóc fűszeres-húsos illatú. |
Íz: | A szósz enyhén lisztes-paradicsomos ízű, az édes íz dominál. A húsgombóc és a burgonya jellegzetes, tiszta, telt ízű, harmonikus, megfelelően fűszerezett. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zöldségleves:
- bors
- búzaliszt
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- karalábé
- napraforgóolaj
- petrezselyemgyökér
- petrezselyemzöld
- sárgarépa
- só
- vöröshagyma
- zellergumó
Paradicsom mártás:
- búzaliszt
- kristálycukor
- napraforgóolaj
- paradicsompüré
- kristálycukor
- zellergumó
Húsgombóc:
- bors
- rizs hántolt, fényezett
- sertés apróhús
- só
- tojás
- vöröshagyma
Főtt burgonya:
- burgonya
- só