null Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

85. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha
(2458 Kulcs, Óvoda u. 1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,9 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Rakott burgonya

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. március 28.

Mintavételi alap: 91 adag

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2,5-7 év

A főzőkonyha neve, címe:
HPM Plus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Báziskonyha 
(2462 Martonvásár, Fehérvári út 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Paradicsomleves (1,5 dl /adag)

Külső megjelenés: A leves egynemű, piros színű, megfelelően élénk színintenzitású. Felületén apró zsiradékcseppek láthatók megfelelő mennyiségben és arányban. Csomómentes, homogén. A levesbetét törtfehér színű betűtészta, melynek mennyisége az alapléhez viszonyítva arányos. A tésztadarabok épek, nem állnak össze csomóba. Összhatásában tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van. Idegen anyagtól mentes.
Állomány: Az leves jellemző sűrűségű, megfelelően sűrűn folyó. Homogén, csomómentes. A levesbetét megfelelően és egyenletesen átfőtt.
Illat: Édeskés-paradicsomos illatú. Telt, harmonikus. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. Idegen szagtól mentes.
Íz: Édeskés-paradicsomos íz jellemzi. Telt, harmonikus. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakott burgonya (15 dkg /adag)

Külső megjelenés: A jól tisztított sárgás színű, széteső burgonyadarabok között néhány vörösesbarna színű, közel egyenletes méretűre vágott, ép kolbászkarika található. Egész tojáskarikák nem láthatók benne, néhány tojásfehérjedarabka kis mennyiségben van jelen. A tojás mennyisége a többi összetevőhöz képest kevés. Az alkotórészek között narancsosra színezett tejföldarabkák vannak. A készétel tálaláskor széteső, nem rakott ételre jellemző. Felülete jellemzően pirult. A készétel elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van. Idegen anyagtól mentes.
Állomány: A burgonya túlfőtt, széteső. A kolbász megfelelően átsült, rágási maradékot nem ad. Az apró tojásfehérjedarabok puhák, a tejföl kellően átsült.
Illat: A felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. Idegen szagtól mentes.
Íz: A felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető. Megfelelően ízesített. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Anyaghányadnyilvántartás nem érkezett be.

 


Friss hírek

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára
2020. május 27, szerda

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára

A Nébih tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom visszavonása a Dunántúlon és az északi országrészben
2020. május 26, kedd

Tűzgyújtási tilalom visszavonása a Dunántúlon és az északi országrészben

Az elmúlt 48 órában hullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdő és mezőgazdasági területeken, ezért 2020. május 26-tól (kedd) a Dunántúlon és az északi országrészben visszavonásra kerül a tűzgyújtási tilalom.

Tovább >