null Fejér megye - 84. számú vizsgálat - Ficánkoló Óvoda Tálalókonyha - Sárkeresztes

Fejér megye - 84. számú vizsgálat - Ficánkoló Óvoda Tálalókonyha - Sárkeresztes

Fejér megye - 84. számú vizsgálat - Ficánkoló Óvoda Tálalókonyha - Sárkeresztes

84. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Ficánkoló Óvoda Tálalókonyha
(8051 Sárkeresztes, Kossuth u. 1/b)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,5 pont

 

 

Menü: Daragaluskaleves, Fehérbabfőzelék pörkölttel, Kenyér

Foto: Nem érkezett be fényképfelvétel

Mintavétel ideje: 2019. február 28.

Mintavételi alap: 42 adag

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2,5-7 év

A főzőkonyha neve, címe:
Gasztro Chef 2001 Kft.
(8000. Székesfehérvár, Erzsébet u. 26.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Daragaluskaleves (2,5 dl /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé tiszta, sárgás színű, felületén apró gyöngyöző zsiradékcseppek. Láthatók benne zöld fűszernövénydarabok, közel azonos méretűre vágott, nem jól tisztított sárgarépa-és zöldségdarabok. A levesbetét halványsárga színű, szabálytalan alakú daragaluska. A leves elnevezése és a bírált étel megnevezése összhangban van. Idegen anyagot nem tartalmaz.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek és a levesbetét jól átfőttek, puhák, jól rághatók.
Illat: Kissé jellegtelen illatú, csak a zöldségek illata érezhető kissé. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegtelen, üres ízű, alulfűszerezett, a só ízfokozó hatása nem érvényesül. A zöldséges íz csak enyhén érezhető. A levesbetét kellően fűszerezett, harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fehérbabfőzelék pörkölttel (2,5 dl + 5 dkg /adag)

Külső megjelenés: Az alapszósz a jellegzetesnél kissé sűrűbb. A sűrítés vajszínű, homogén, csomómentes, zöld fűszernövénydarabok láthatók benne. A bab vajszínű, az egész babszemek mellett néhány szétfőtt szemet tartalmaz. A szaft megfelelő sűrűségű, pirospaprikától narancsssárgára színezett, zsiradékcseppeket kellő mennyiségben tartalmaz. Benne zöld fűszernövénydarabok, lepöndörödött piros paradicsomhéjdarabok és sárga paprikahéjdarabok találhatók. A hús barna színű, szabálytalan alakú, nem egyenletes nagyságúra darabolt. Nem jól tisztított, inas, zsíros, mócsingos. A bírált étel elnevezése és megjelenése összhangban van. Idegen anyagot nem tartalmaz.
Állomány: A főzelék a jellegzetesnél kissé sűrűbb, a sűrítés egynemű, csomómentes. A babszemek kissé túlfőttek, kis mértékben szétfőtt szemeket tartalmaz. A pörköltszaft megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima. A hús kellően átfőtt. de az inas és zsíros részek miatt rágási maradékot ad.
Illat: Jellegzetes, telt illatú, a bab és a fűszerek illata harmonikusan érezhető. A pörkölt telt, karakteres illatú, a hús és a fűszerek illata harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, telt ízű, a bab és a fűszerek íze harmonikusan érezhető. A pörkölt megfelelően fűszerezett, a paradicsom és a paprika édes íze kiérezhető. A zsíros, inas részek rontják a pörkölt élvezeti értékét. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenyér (5 dkg /adag)

Külső megjelenés: Egy szelet vekni kenyér. Szabályos alakú, a héj világosbarna színű, matt. A kenyérbél jól átsült, héjától nem elváló, egyenletes, a felhasznált lisztre jellemzően fehér színű. Idegen anyagot nem tartalmaz
Állomány: A kenyérbél jól átsült, egyöntetű, rugalmas, csomómentes, egyenletesen lazított, vékony pórusfalú.
Illat: Aromás, a kenyértípusra jellemzően fűszerezett, harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Aromás, a kenyértípusra jellemzően fűszerezett, harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Anyaghányadnyilvántartás nem érkezett be.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >