null Fejér megye- 4. vizsgálat - Székesfehérvár - II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Fejér megye- 4. vizsgálat - Székesfehérvár - II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Fejér megye- 4. vizsgálat - Székesfehérvár - II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

4. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (8000 Székesfehérvár, Szegfű Gy. u. 4.) 

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Paradicsom leves, pulykamell rizottó, alma

Mintavétel ideje: 2013. február 05.
Napi adag: 297 adag/ebéd

Főzőkonyha: Stop 5 Fehérvár Kft., István konyha
(8000 Székesfehérvár, Kelemen B. u. 30/A.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsom leves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Paradicsompiros színű levesben kellő mennyiségű törtfehér színű eperlevél tészta és néhány apró zöld fűszerdarab található.
A leves felszínén apró zsírcseppek láthatók.

Állomány:

A leves megfelelő sűrűségű, a tészta kissé túlfőtt, puha.

Illat:

Jellegének megfelelő, intenzív paradicsomos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, jellegzetes, megfelelően sós. A hagyma és a zeller íze jól harmonizál a leves paradicsomos, savanykás ízével. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Paradicsom püré
  • Vöröshagyma
  • Budai eperlevél
  • Étolaj (lédig Family)
  • Liszt
  • Kristálycukor

Pulykamell rizottó (0,28 kg/adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű, közel azonos méretű, hosszúkás rizs szemek között apróra vágott sárgarépa kockák, zöldborsó szemek, egyenletes nagyságúra vágott barna színű húsdarabok, zöld és fekete színű fűszer darabkák láthatók. Az étel felületén sárga színű olvadt sajt található.

Állomány:

A hús kissé száraz, kevésbé lédús, a zöldborsó kissé kemény, a sárgarépa kellően átfőtt, a rizs száraz, enyhén túlfőtt.

Illat:

A főtt rizs illata mellett a konzerv zöldborsó illata érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Összhatásában kellemes, jellegzetes, megfelelően sós. A sajt íze kevésbé intenzív, kevésbé aromás. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Pulyka mell filé
  • Feketebors (őrölt)
  • Zöldborsó
  • Sárgarépa
  • Rizs
  • Zöld petrezselyem
  • Trappista sajt
  • Ráma margarin

Friss hírek

2025. április 30, szerda

Pest vármegye - 03. számú vizsgálat - Tálalókonyha (közétkeztető) - Budapest

Pest vármegye - 02. számú vizsgálat - Barlang Étterem - Budapest

Tovább >

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >