Fejér megye- 2. vizsgálat - Székesfehérvár - Vasvári Általános Iskola
Fejér megye- 2. vizsgálat - Székesfehérvár - Vasvári Általános Iskola
2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Vasvári Általános Iskola (8000 Székesfehérvár, György Oszkár tér 3.)
A menü minősítése:
kiválóan |
ÁTLAG |
átlagos |
átlag |
nem |
|
Menü: Zelleres paradicsomleves betűtésztával, burgonyafőzelék, almás pulyka vagdalt Mintavétel ideje: 2013. február 19. Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. Nemes Nagy Ágnes Diák étterem |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zelleres paradicsomleves betűtésztával (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Paradicsompiros színű levesben kellő mennyiségű törtfehér színű betű tészta található. A leves felületén apró zsírcseppek láthatók. |
Állomány: |
A leves megfelelő sűrűségű, a tészta jól átfőtt. |
Illat: |
Jellegzetes, paradicsomos illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellemes, paradicsomos, édeskés, savanykás. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Burgonyafőzelék (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Halvány narancssárga színű főzelékalapban kisebb-nagyobb kockákra vágott burgonya, apró, fekete és piros fűszerszemcsék láthatók. |
Állomány: |
A főzelék csomómentes, megfelelő sűrűségű, a burgonya kockák kellően átfőttek. |
Illat: |
A főzelék jellegzetes, enyhén savanykás, tejfölös, kellemes babérlevél illatú. |
Íz: |
Kellemesen savanykás, tejfölös, fűszeres, megfelelően sós ízű. |
Részletes összetétel: |
|
Almás pulyka vagdalt (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
A vagdalt kb. 8 cm hosszúságú, 5 cm szélességű, 3 cm vastagságú. Tetején aranybarnára sült kéreg látható. A vágásfelület világosbarna színű, benne törtfehér színű almadarabkák, apró, piros és fekete színű fűszerszemcsék láthatók. |
Állomány: |
A vagdalt külső rétege ropogós, belseje jól átsült, az összetevők eloszlása egyenletes. |
Illat: |
A vagdalt harmonikus, fűszeres sült húspép illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikus, kellően fűszeres, a húspép íze jól érződik. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|