A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
Gyúrói Főzőkonyha
(2464 Gyúró, THököly utca 25/a.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves betűtésztával (275 g /adag)
Külső megjelenés:
A leves opálos, egynemű, színe pirosas, színintenzitása megfeleően élénk. Narancssárga színű zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövény darabokat tartalmaz.
A sűrítés egynemű, homogén, sima, csomómentes. A levesbetét halványsárga színű betűtészta. A tésztadarabok nem sérültek, nem álltak össze csomóba. A leves elnevezése és a bírált étel összhangban van.
Állomány:
A leves jellemző sűrűségű, a sűrítés egynemű, csomómentes. A levesbetét megfelelően átfőtt, puha.
Illat:
Harmonikus, édeskés- savanykás. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz:
Paradicsomlevesre jellemző, kissé üres, a fűszerezettség nem megfelelően érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.
Boglári aprópecsenye párolt rizzsel(348 g/adag)
Külső megjelenés:
A párolt rizs fehér, nem elszíneződött, közel azonos méretű, hosszúkás alakú rizsszemekből áll. A szemek nem sérültek, nem töröttek. Felülete matt, nem összetapadt, pergő.
Az aprópecsenye közel azonos méretű és alakú világosbarna húsdarabokat, kis mennyiségű máj darabokat és ép zöldborsót tartalmaz megfelelő mennyiségben.
A szaft alap enyhén híg, pirospaprikától színezett, kellő mennyiségben és arányban narancssárga színű zsiradékcseppet, valamint fekete és piros fűszerszemcséket tartalmaz. Kis mennyiségben mócsingos részeket tartalmaz.
Állomány:
A rizs, a hús, a máj és a borsó megfelelően átfőtt, puha. A hús kis mennyiségű mócsingos részt tartalmaz. A szaft-alap a jellegzetestől eltérő, hígabb.
Illat:
Jellegzetes, telt, a felhasznált alapanyagok illata valamint a felhasznált fűszerek illata megfelelően érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz:
Jellegzetes, harmonikus, a felhasznált alapanyagok és a fűszerek íze megfeleően érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.
Részletes összetétel/anyaghányad :
Paradicsomleves
sűrített paradicsompüré
feketebors
kristálycukor
búzaliszt
só, jódozott
száraztészta
vöröshagyma
zellergumó
étolaj
Boglári aprópecsenye
bors, fekete, őrölt
lecsó, natúr
majoranna
csirkemáj
fokhagyma
fűszerpaprika
sertéscomb
jódozott só
vöröshagyma
zöldborsó, mirleit
Párolt rizs
rizs
só, jódozott
étolaj
Friss hírek
2024. november 21, csütörtök
Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.