null Fejér megye - 114. számú vizsgálat - Kistérségi Óvodák Gézengúz tagóvoda Tálalókonyha - Gyúró

Fejér megye - 114. számú vizsgálat - Kistérségi Óvodák Gézengúz tagóvoda Tálalókonyha - Gyúró

Fejér megye - 114. számú vizsgálat - Kistérségi Óvodák Gézengúz tagóvoda Tálalókonyha - Gyúró

114. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Kistérségi Óvodák Gézengúz tagóvoda Tálalókonyha
(2464 Gyúró, Thököly utca 32.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,9 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves betűtésztával, Boglári aprópecsenye párolt rizzsel

 

Mintavétel ideje: 2021. február 22.

Mintavételi alap : 32 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Gyúrói Főzőkonyha
(2464 Gyúró, THököly utca 25/a.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves betűtésztával (275 g /adag)

Külső megjelenés:

A leves opálos, egynemű, színe pirosas, színintenzitása megfeleően élénk. Narancssárga színű zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövény darabokat tartalmaz.
A sűrítés egynemű, homogén, sima, csomómentes. A levesbetét halványsárga színű betűtészta. A tésztadarabok nem sérültek, nem álltak össze csomóba. A leves elnevezése és a bírált étel összhangban van.

Állomány:

A leves jellemző sűrűségű, a sűrítés egynemű, csomómentes. A levesbetét megfelelően átfőtt, puha.

Illat:

Harmonikus, édeskés- savanykás. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.

Íz:

Paradicsomlevesre jellemző, kissé üres, a fűszerezettség nem megfelelően érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boglári aprópecsenye párolt rizzsel (348 g/adag)

Külső megjelenés:

A párolt rizs fehér, nem elszíneződött, közel azonos méretű, hosszúkás alakú rizsszemekből áll. A szemek nem sérültek, nem töröttek. Felülete matt, nem összetapadt, pergő.
Az aprópecsenye közel azonos méretű és alakú világosbarna húsdarabokat, kis mennyiségű máj darabokat és ép zöldborsót tartalmaz megfelelő mennyiségben.
A szaft alap enyhén híg, pirospaprikától színezett, kellő mennyiségben és arányban narancssárga színű zsiradékcseppet, valamint fekete és piros fűszerszemcséket tartalmaz. Kis mennyiségben mócsingos részeket tartalmaz.

Állomány:

A rizs, a hús, a máj és a borsó megfelelően átfőtt, puha. A hús kis mennyiségű mócsingos részt tartalmaz. A szaft-alap a jellegzetestől eltérő, hígabb.

Illat:

Jellegzetes, telt, a felhasznált alapanyagok illata valamint a felhasznált fűszerek illata megfelelően érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus, a felhasznált alapanyagok és a fűszerek íze megfeleően érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Paradicsomleves

  • sűrített paradicsompüré
  • feketebors
  • kristálycukor
  • búzaliszt
  • só, jódozott
  • száraztészta
  • vöröshagyma
  • zellergumó
  • étolaj

Boglári aprópecsenye

  • bors, fekete, őrölt
  • lecsó, natúr
  • majoranna
  • csirkemáj
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • sertéscomb
  • jódozott só
  • vöröshagyma
  • zöldborsó, mirleit

Párolt rizs

  • rizs
  • só, jódozott
  • étolaj

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >