A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Gánt Község Önkormányzata
(8082 Gánt, Hegyalja utca 25.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves (- g /adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé tiszta, áttetsző, aranysárga. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Láthatók benne fekete fűszerszemcsék és zöld fűszernövény darabok.
A zöldségek beazonosíthatók, jól tisztítottak, egyenetlen méretűek. A levesbetét törtfehér színű cérnametélt, nem törmelékes, nem áll össze csomókba.
Állomány:
Az alaplé hígan folyó. A zöldségek egyenletesen átfőttek, puhák, jól rághatóak, rágási maradékot nem adnak. A levesbetét megfelelően és egyenletesen átfőtt.
Illat:
Jellegzetes, tiszta, a zöldségek illata dominál. A levesbetét illata a levessel összhatásban harmonikus. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz:
Jellegzetes, a zöldségek íze dominál. Kissé alulfűszerezett. A levesbetét íze jellegzetes, a levessel összhatásban harmonikus. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.
Kelkáposztafőzelék sertéspörkölttel(- g/adag)
Külső megjelenés:
Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, világos-barnás, fűszerpaprikától színezett. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Piros és fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövény darabokat tartalmaz.
A zöldségek beazonosíthatóak, egyenletes méretűek és alakúak, színük a fajtájukra jellemző. A sűrítés-dúsítás egyenletesen oszlik el, csomómentes.
A pörkölt szaft vízszerű, nem megfelelő sűrűségű, barnás-narancsos színű. Felületén zsiradékcseppek láthatók.
Állomány:
A főzelék jellemző sűrűségű, homogén, csomómentes. A zöldségek egyenletesen átfőttek, kellően puhák. A pörkölt szaft a jellegzetestől hígabb. A hús egyenletesen átfőtt, kellően puha, jól rágható, nem zsíros, nem száraz. Rágási maradékot nem ad.
Illat:
A káposzta illata mellett lisztes rántásos illat dominál. A pörkölt telt, karakteres, aromás. A zsíron megfuttatott pirospaprika, a pirított hagyma, a hús és a pörkanyag aromás illata és a fűszerek illata harmonikusan érezhető.
Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz:
A káposzta jellegzetes íze mellett a sűrítőanyag lisztes íze dominál. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. A pörkölt jellegzetes, karakteres, aromás ízű.
A zsíron megfuttatott pirospaprika, a pirított hagyma, a hús és pörkanyagának aromás íze és a hozzáadott fűszerek íze harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és illata összhangban van.
Búza fehérkenyér (- g/adag)
Külső megjelenés:
Negyed szelet világosbarna héjú, matt felületű kenyér. A kenyérbél átsült, a héjtól nem elváló, drapp színű.
Állomány:
A kenyérbél átsült, egyöntetű állományú, rugalmas, csomómentes, egyenletesen lazított, vékony pórusfalú.
Illat:
Aromás, kenyértípusra jellemzően fűszerezett, harmonikus illatú.
Íz:
Aromás, kenyértípusra jellemzően fűszerezett, harmonikus ízű.
Részletes összetétel/anyaghányad :
köménymag
kristálycukor
lecsó, natur
majoranna
napraforgó étolaj
sárgarépa, friss
sertéscsont
sertéscomb
száraztészta
szerecsendió
főzőtejszín
tej
TVpaprika
vöröshagyma
zeller
fehérrépa
Friss hírek
2024. november 21, csütörtök
Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.