A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály
A főzőkonyhaneve, címe:
Margaréta Óvod Főzőkonyha
(2400 Dunaújváros, Lilla köz.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Lebbencsleves (453 g /adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé opálos, pirospaprikától színezett. Színintenzitása megfelően élénk. Felületén narancssárga zsírcseppek láthatók arányos mennyiségben. Fekete és narancssárga fűszerszemcséket és zöld fűszernövény darabokat tartalmaz. A zöldségek beazonosíthatók: sárgarépa, petrezselyem, karalábé, burgonya. Jól tisztítottak, a burgonya kivételével közel azonosí méretűek. A burgonya nagyobb kockákra vágott. A levesbetét tészta, törtfehér és halványbarna, ép nem törmelékes, közel azonos méretű, alakú, nem csomós. Mennyisége az alapléhez viszonyítva arányos. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van.
Állomány:
Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A kisebb méretű zöldségek túlfőttek, szétmállóak, a burgonya kellően puha, megfelelően főtt. A levesbetét megfelelően és egyenletesen átfőtt, egyenletesen megpirult, majd főzés hatására visszapuhult, rágási maradékot nem ad.
Illat:
Jellegzetes, harmonikus, telt, a hagyma-zsiradék-pirospaprika-zöldségek-fűszerek-levesbetét illata harmonikusan érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van, arra jellemző.
Íz:
Telt ízhatású, aromás, jellegzetes, harmonikus, a hagyma-zsiradék-pirospaprika-zöldségek-fűszerek-levesbetét íze harmonikus. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül, megfelelően fűszerezett. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van, arra jellemző.
Zöldborsófőzelék csibefasírttal (350g /adag)
Külső megjelenés:
Az alapszósz jellegzetesen sűrű, halványzöld színű, zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövény darabokat tartalmaz. A zöldségek beazonosíthatók: zöldborsó, amely élénk zöld színű, jól tisztítottak, azonos méretűek, szabályos alakúak. A sűrítés egyenletes, homogén, csomómentes, sima. A csibefasírt préselt, figurára formázott, ép, tiszta, tetszetős megjelenésű. Rágós, inas részeket nem tartalmaz. Összhatásában az étel tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő. A főzelék és a hús elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van.
Állomány:
Az főzelék jellemző sűrűségű, a sűrítés egynemű, sima. A zöldborsó kellően puha, jól rágható, rágási maradékot nem ad. A fasírt kellően átsült, puha, rugalmas, jól rágható, nem zsíros, nem száraz, nem inas, megfelelően préselt. A bundázás ropogós, nem kemény, nem zsíros, nem vizes érzetű.
Illat:
Jellegzetes,telt, friss, a zöldségek-fűszerek-sűrítőanyag illata harmonikusan érezhető. A fasírt karakteres, friss illatú, a bundázás jellegzetes sült illata és a hús illata harmonikusan érezhető. A főzelék és a hús elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz:
Jellegzetes, telt, friss, a zöldségek-fűszerek-sűrítőanyag íze harmonikus. Édeskés, jellemzően fűszerezett, ízesített, a só ízfokozó hatása a főzeléknél és a húsnál is jól érvényesül. A fasírt kellemesen telt, karakteres, friss ízű. A bundázás jellegzetes sült íze és a hús íze harmonikus, megfelelően fűszerezett. A főzelék és a hús elnevezése és a bírált étel íze összhangban van, arra jellemző.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.