null Fejér megye- 109. számú vizsgálat - Pusztavámi Szívárvány óvoda főzőkonyha - Pusztavám

Fejér megye- 109. számú vizsgálat - Pusztavámi Szívárvány óvoda főzőkonyha - Pusztavám

Fejér megye- 109. számú vizsgálat - Pusztavámi Szívárvány óvoda főzőkonyha - Pusztavám

109. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Pusztavámi Szívárvány óvoda főzőkonyha
(8066 Pusztavám, Petőfi Sándor utca 1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,8pont

 

 

Menü: Kertészleves, Bácskai rizseshús és édesítőszeres csemegeuborkával

 

Mintavétel ideje: 2020. november 10.

Mintavételi alap : 72 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2,5-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Almás Food 1193 Kft.
(8071 Magyaralmás Fő utca 84.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kertészleves (297 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, sárgás színű, felületén kellő mennyiségű zsiradékcseppekkel. Fekete fűszerszemcséket és zöldfűszerdarabokat tartalmaz. A zöldségek beazonosíthatóak, jól tisztítottak. Tartalmaz sárgarépát, petrezselymet, karfiolt, kelkáposztát, gombát. A zöldségek közel azonos méretűek, egymáshoz vizsonyított arányuk megfelelő. A sűrítés egyenletesen oszlik el, homogén, csomómentes. Levesbetétként fehér színű eperlevél tésztát tartalmaz, melyek épek, közel azonos méretűek, nem állnak össze csomókba.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, egynemű, homogén, csomómentes. A zöldségek kissé túlfőttek, rágási maradékot nem adnak. A levesbetét kissé túlfőtt, de nem szétmálló, nem összeálló.

Illat:

Jellegzetes, telt, a zöldségek-fűszerek illata harmonikusan érezhető. A levesbetét a leves illatával összhangban harmonikus illatú. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.

Íz:

 Telt, karakteres, aromás, jellegzetes. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. A levesbetét a leves ízével összhangban harmonikus ízű. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bácskai rizseshús (265g /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancsosra színezett, közel egyenletes alakú, ép, nem sérült rizsszemek. Kisebb csomókba összeáll, melyek villával könnyen szétnyomhatók. A szaft egyenlesen bevonja a rizsszemek felületét. Fekete és piros fűszerszemcséket tartalmaz. A közel egyenletes nagyságúra vágott, barnás színű húskockák. A hús jól tisztított, rágós, inas részeket nem tartalmaz.

Állomány:

A rizs jól, egyenletesen átfőtt, kellően puha, néhány csomót tartalmaz, ami villával könnyen szétnyomható. A hús egyenletesen átfőtt, puha, jól rágható, nem zsíros, nem száraz, inas részket nem tartalmaz. Az összetevők megfelelően elkevertek, eloszlatottak az ételben.

Illat:

Jellegzetes, telt, harmonikus illatú. A hús, a pörkölt illata harmonikusan érezhető. Az egytálétel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.

Íz:

Jellegzetes telt, harmonikus ízű. A hús, a pörkölt és a rizs íze harmonikusan érezhető. Jellemzően ízesített, fűszerezett. Az egytálétel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka édesítőszerrel (83,0 g/adag)

Külső megjelenés:

 Az egész zöld színű uborkák épek, egészségesek, megfelelően érettek, kártevőtől mentesek.

Állomány:

Megfelelő állagú, ropogós, jól rágható, lédús, friss érzetű.

Illat:

 Harmonikus, intenzív, tiszta, friss illatú.

Íz:

 Harmonikus, intenzív, aromás, édeskés-savanykás-ecetes ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Kertészleves

  • karfiol, mirelit
  • feketebors, őrölt
  • kelkáposzta
  • szeletelt csiperkegomba
  • gyökérkocka, mirelit
  • sárgarépakocka, mirelit
  • vákumsó, jódozott
  • tészta
  • vöröshagyma
  • zöldborsó, mirelit

Bácskai rizseshús

  • fekete őröltbors
  • lecsó, natúr
  • sertéscomb
  • rizs
  • fokhagyma
  • étolaj
  • vákumsó, jódozott
  • vöröshagyma, tisztított
  • fűszerpaprika, csemege

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >