null Fejér megye- 106. számú vizsgálat - Mór Város Önkormányzat Ellátó Központ Radnóti Miklós Általános IskolaFőzőkonyha- Mór

Fejér megye- 106. számú vizsgálat - Mór Város Önkormányzat Ellátó Központ Radnóti Miklós Általános IskolaFőzőkonyha- Mór

Fejér megye- 106. számú vizsgálat - Mór Város Önkormányzat Ellátó Központ Radnóti Miklós Általános IskolaFőzőkonyha- Mór

106. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Mór Város Önkormányzat Ellátó Központ
Radnóti Miklós Általános Iskola Főzőkonyha
(2421 Nagyvenyim, Földvári utca 13.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,3pont

 

 

Menü: Palócleves, Darásmetélt eperdzsemmel, Alma



 

Mintavétel ideje: 2020. június 10.

Mintavételi alap : 250 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-10 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Mór Város Önkormányzat Ellátó Központ
(8600 Mór, Szent István tér 6.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Palócleves (251 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, sárgás színű, fűszerpaprikától narancssárgára színezett apró zsírcseppek láthatók a felületén. Fekete és piros fűszerszemcséket és zöld fűszernövény darabokat tartalmaz. Tartalmaz zöldbabot, burgonyát és hagymadarabokat. A zöldségek közel azonos méretűre daraboltak, jól tisztítottak. A hús kb.:1x1 cm-es kockákra vágott, világosbarna, zsíros részeket kis mennyiségben tartalmaz. A sűrítőanyag pehelyszerűen kicsapódott.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű. A sűrítőanyag pehelyszerűen kicsapódott. A zöldségek enyhén túlfőttek. A hús egyenletesen átfőtt, puha, rugalmas, enyhén zsíros, rágási maradékot nem ad.

Illat:

Jellegzetes, telt, a zöldségek, a hús és a sűrítőanyag illata harmonikusan érezhető. A fokhagyma illata dominál.

Íz:

Telt, karakteres, aromás, a zöldségek, a hús és a sűrítőanyag íze harmonikusan érezhető. Jellemzően ízesített,a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darásmetélt eperdzsemmel (233g + 106 g/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű szélesmetélt.A tésztadarabok nem sérültek, nem  törmelékesek. Felülete enyhén fényes a zsiradéktól, nem összetapadt. Világosbarna színűre pirított darával egyenletesen szórt. Az eperdzsem piros színű, jellemző sűrűségű, apró gyümölcsdarabokat tartalmaz.

Állomány:

A tészta kellően és egyenletesen átfőtt, puha, rugalmas, nem széteső. Könnyen rágható, rágási maradékot nem ad. A dara megfelelően puha, egyenletesen oszlik el a tésztán. A dzsem jellemző sűrűségű, apró gyümölcsdarabokat tartalmaz.

Illat:

A tészta jellegzetes illatú, a dara és az eperdzsem intenzív eper illatával jól harmonizál, összhatásában kellemes illatú.

Íz:

Összhatásában jellegzetes, a tészta semleges íze a pirított darás-epres ízzel harmonizál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (1 db/adag)

Külső megjelenés:

 1 db 7-8 cm átmérőjű alma. A gyümölcs foltos, ütődött, jellemző alakú, héjas, sárgás-pirosas színű, megfelelően érett.

Állomány:

Megfelelően érett, kásás, édes, lédús. Héja kissé nehezen rágható.

Illat:

 Jellemző, intenzív, karakteres, aromás illat.

Íz:

 Jellemző, aromás, édeskés-savanykás ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A kitálalt menühöz anyaghányad-nyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >