null Fejér megye- 105. számú vizsgálat - Búgócsiga Családi Bölcsőde Tálalókonyha - Nagyvenyim

Fejér megye- 105. számú vizsgálat - Búgócsiga Családi Bölcsőde Tálalókonyha - Nagyvenyim

Fejér megye- 105. számú vizsgálat - Búgócsiga Családi Bölcsőde Tálalókonyha - Nagyvenyim

105. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Búgócsiga Családi Bölcsőde Tálalókonyha
(2421 Nagyvenyim, Földvári utca 13.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,7 pont

 

 

Menü: Májgaluskaleves, Zöldborsófőzelék csirkecombbal



 

Mintavétel ideje: 2020. május 28.

Mintavételi alap : 17 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 1-3 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Campus Étterem
(2400 Dunaújváros, Dózsa Gy. u. 33.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluska leves (598 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé enyhén opálos, halványsárga, felületén apró zsiradékcseppek láthatók. Zöld fűszernövénydarabokat és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Közel azonos méretűre kockázott sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és hagyma található benne. Levesbetétként kb.:2cm-es nagyságú, barnás színű májgaluskákat és törtfehér színű 2cm-es csavart cső alakú tésztát tartalmaz. Az összetevők aránya megfelelő.

Állomány:

Az alaplé megfelelően hígan folyó. A májgaluska kellően átfőtt, puha, rágási maradékot nem ad. A zöldségek és a tészta enyhén túlfőttek.

Illat:

 Jellegzetes, telt, tiszta illat, a májgaluska és a zöldségek illata harmonikusan érezhető.

Íz:

Jellegzetes, telt, harmonikus, zöldséges-májas ízű. Kellően sós, megfelelően fűszerezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék csirkecombbal (588 g + 138 g/adag)

Külső megjelenés:

Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, törtfehér színű, benne ép, egészséges egész zöldborsószemek és zöldfűszernövény darabok találhatók. A sűrítés homogén, csomómentes. 2db csirke felsőcomb, megfelelő formájú, nem sérült, nem hiányos. Felülete barnára pirult, enyhén kérges, zsiradéktól enyhén fényes. Felületén narancssárgás-pirosas és fekete fűszerszemcsék láthatók. Megfelelően tisztított, bőrt nem tartalmaz.

Állomány:

Az alapszósz jellemző sűrűségű, homogén, sima, csomómentes. A zöldborsó kellően átfőtt, puha. A hús kellően átsült, puha, rugalmas, szaftos. Nem zsíros, nem száraz, nem inas, nehezen rágható részeket nem tartalmaz.

Illat:

Jellegzetes, friss, a zöldborsó és a zöldfűszer illata harmonikusan érezhető. A sült hús illata jellegzetes, a fűszerek harmonikusan érezhetők.

Íz:

Jellegzetes, friss, zöldborsós íz, harmonikus. A hús íze jellegzetesen sült, harmonikus, telt. A só ízfokozó hatása összhatásában megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Májgaluskaleves

  • petrezselyem, mirelit
  • májgombóc, mirelit
  • étolaj
  • sárgarépa, mirelit
  • gyökérkocka, mirelit
  • vöröshagyma, mirelit
  • karalábé, mirelit
  • zeller, mirelit

Zöldborsófőzelék

  • kristálycukor
  • liszt
  • étolaj
  • tej
  • zöldborsó, mirelit
  • petrezselyemzöld, mirelit

Sült csirkecomb

  • étolaj
  • sültcsirke fűszerkeverék
  • csirke felsőcomb

Friss hírek

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >

2025. március 31, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvekről” (2025.03.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >