A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 1-3 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
Campus Étterem
(2400 Dunaújváros, Dózsa Gy. u. 33.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgaluska leves (598 g /adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé enyhén opálos, halványsárga, felületén apró zsiradékcseppek láthatók. Zöld fűszernövénydarabokat és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Közel azonos méretűre kockázott sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és hagyma található benne. Levesbetétként kb.:2cm-es nagyságú, barnás színű májgaluskákat és törtfehér színű 2cm-es csavart cső alakú tésztát tartalmaz. Az összetevők aránya megfelelő.
Állomány:
Az alaplé megfelelően hígan folyó. A májgaluska kellően átfőtt, puha, rágási maradékot nem ad. A zöldségek és a tészta enyhén túlfőttek.
Illat:
Jellegzetes, telt, tiszta illat, a májgaluska és a zöldségek illata harmonikusan érezhető.
Íz:
Jellegzetes, telt, harmonikus, zöldséges-májas ízű. Kellően sós, megfelelően fűszerezett.
Zöldborsófőzelék csirkecombbal (588 g + 138 g/adag)
Külső megjelenés:
Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, törtfehér színű, benne ép, egészséges egész zöldborsószemek és zöldfűszernövény darabok találhatók. A sűrítés homogén, csomómentes. 2db csirke felsőcomb, megfelelő formájú, nem sérült, nem hiányos. Felülete barnára pirult, enyhén kérges, zsiradéktól enyhén fényes. Felületén narancssárgás-pirosas és fekete fűszerszemcsék láthatók. Megfelelően tisztított, bőrt nem tartalmaz.
Állomány:
Az alapszósz jellemző sűrűségű, homogén, sima, csomómentes. A zöldborsó kellően átfőtt, puha. A hús kellően átsült, puha, rugalmas, szaftos. Nem zsíros, nem száraz, nem inas, nehezen rágható részeket nem tartalmaz.
Illat:
Jellegzetes, friss, a zöldborsó és a zöldfűszer illata harmonikusan érezhető. A sült hús illata jellegzetes, a fűszerek harmonikusan érezhetők.
Íz:
Jellegzetes, friss, zöldborsós íz, harmonikus. A hús íze jellegzetesen sült, harmonikus, telt. A só ízfokozó hatása összhatásában megfelelően érvényesül.
Részletes összetétel/anyaghányad :
Májgaluskaleves
petrezselyem, mirelit
májgombóc, mirelit
só
étolaj
sárgarépa, mirelit
gyökérkocka, mirelit
vöröshagyma, mirelit
karalábé, mirelit
zeller, mirelit
Zöldborsófőzelék
kristálycukor
liszt
só
étolaj
tej
zöldborsó, mirelit
petrezselyemzöld, mirelit
Sült csirkecomb
étolaj
sültcsirke fűszerkeverék
csirke felsőcomb
Friss hírek
2024. november 5, kedd
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.