null Fejér megye- 105. számú vizsgálat - Búgócsiga Családi Bölcsőde Tálalókonyha - Nagyvenyim

Fejér megye- 105. számú vizsgálat - Búgócsiga Családi Bölcsőde Tálalókonyha - Nagyvenyim

Fejér megye- 105. számú vizsgálat - Búgócsiga Családi Bölcsőde Tálalókonyha - Nagyvenyim

105. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Búgócsiga Családi Bölcsőde Tálalókonyha
(2421 Nagyvenyim, Földvári utca 13.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,7 pont

 

 

Menü: Májgaluskaleves, Zöldborsófőzelék csirkecombbal



 

Mintavétel ideje: 2020. május 28.

Mintavételi alap : 17 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 1-3 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Campus Étterem
(2400 Dunaújváros, Dózsa Gy. u. 33.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluska leves (598 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé enyhén opálos, halványsárga, felületén apró zsiradékcseppek láthatók. Zöld fűszernövénydarabokat és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Közel azonos méretűre kockázott sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és hagyma található benne. Levesbetétként kb.:2cm-es nagyságú, barnás színű májgaluskákat és törtfehér színű 2cm-es csavart cső alakú tésztát tartalmaz. Az összetevők aránya megfelelő.

Állomány:

Az alaplé megfelelően hígan folyó. A májgaluska kellően átfőtt, puha, rágási maradékot nem ad. A zöldségek és a tészta enyhén túlfőttek.

Illat:

 Jellegzetes, telt, tiszta illat, a májgaluska és a zöldségek illata harmonikusan érezhető.

Íz:

Jellegzetes, telt, harmonikus, zöldséges-májas ízű. Kellően sós, megfelelően fűszerezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék csirkecombbal (588 g + 138 g/adag)

Külső megjelenés:

Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, törtfehér színű, benne ép, egészséges egész zöldborsószemek és zöldfűszernövény darabok találhatók. A sűrítés homogén, csomómentes. 2db csirke felsőcomb, megfelelő formájú, nem sérült, nem hiányos. Felülete barnára pirult, enyhén kérges, zsiradéktól enyhén fényes. Felületén narancssárgás-pirosas és fekete fűszerszemcsék láthatók. Megfelelően tisztított, bőrt nem tartalmaz.

Állomány:

Az alapszósz jellemző sűrűségű, homogén, sima, csomómentes. A zöldborsó kellően átfőtt, puha. A hús kellően átsült, puha, rugalmas, szaftos. Nem zsíros, nem száraz, nem inas, nehezen rágható részeket nem tartalmaz.

Illat:

Jellegzetes, friss, a zöldborsó és a zöldfűszer illata harmonikusan érezhető. A sült hús illata jellegzetes, a fűszerek harmonikusan érezhetők.

Íz:

Jellegzetes, friss, zöldborsós íz, harmonikus. A hús íze jellegzetesen sült, harmonikus, telt. A só ízfokozó hatása összhatásában megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Májgaluskaleves

  • petrezselyem, mirelit
  • májgombóc, mirelit
  • étolaj
  • sárgarépa, mirelit
  • gyökérkocka, mirelit
  • vöröshagyma, mirelit
  • karalábé, mirelit
  • zeller, mirelit

Zöldborsófőzelék

  • kristálycukor
  • liszt
  • étolaj
  • tej
  • zöldborsó, mirelit
  • petrezselyemzöld, mirelit

Sült csirkecomb

  • étolaj
  • sültcsirke fűszerkeverék
  • csirke felsőcomb

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >