A mintavétel helye:
Csiperke Óvoda Tálalókonyha
(2400 Dunaújváros, SzentGyörgy út 5.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT
18,5 pont
Menü: Húsgaluskaleves, Carbonara penne
Mintavétel ideje: 2020. március 16.
Mintavételi alap : 25 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
Campus Étterem
(2400 Dunaújváros, Dózsa Gy. u. 33.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsgaluskaleves (447 g /adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé opálos, sárgás színű, felületén zsiradékcseppek láthatók kellő mennyiségben és arányban. Zöld fűszernövénydarabokat és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Találhatók benne jól tisztított sárgarépa-, karalébé-, burgonya-, zeller-,és hagymadarabok megfelelő mennyiségben. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése nincs összhangban, mert húsgaluskák helyett májgombócokat tartalmaz. A sötétbarna színű májgombócok közel azonos méretűek, szabályosak, épek.
Állomány:
Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A sárgarépa kissé túlfőtt, a többi zöldség kellően átfőtt, puha. A májgombócok megfelelően puhák, szájban könnyen omlanak, jól rághatók.
Illat:
Jellegzetes, telt illatú. A zöldségek, a fűszerek és a májgombóc illata harmonikusan érezhető.
Íz:
Telt ízhatású, a zöldségek, a fűszerek és a májgombóc íze harmonikusan érezhető.
Carbonara penne tészta (488 g/adag)
Külső megjelenés:
A halványsárga színű, közel azonos méretű, nem törött, nem sérült, nem összatapadt penne tésztákon, jellegzetes sűrűségű, törtfehér színű szósz látható. A szósz tartalmaz zöld fűszernövénydarabokat és fekete fűszerszemcséket. Benne különböző méretű és formájú sonkadarabok találhatók. Felületén halványsárga színű, olvadt, reszelt sajt látható.
Állomány:
A tészta kellően átfőtt, rugalmas. A szósz jellemző sűrűségű, a sonka kellően puha, nem ad rágási maradékot. A reszelt sajt a meleg ételen könnyen és egyenletesen olvadt, puha, rágható.
Illat:
A jellegzetes tejszínes-sonkás illat és a sajt karakteres, aromás illata harmonikusan érezhető.
Íz:
A szósz tejszínes-sonkás íze jól harmonizál a reszelt sajt karakteres ízével.
Részletes összetétel/anyaghányad :
Húsgaluskaleves
citromlé
őrölt feketebors
só
őrölt kömény
étolaj
olaj
húsgombóc, mirelit
kenyérszalonna
sárgarépa, mirelit
burgonya
gyökérkocka, mirleit
vöröshagyma, mirelit
Carbonara penne
Nem érkezett be anyaghányad nyilvántartás a kitálalt fogáshoz.
Friss hírek
2024. november 5, kedd
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.