null Fejér megye- 103. számú vizsgálat - Csiperke Óvoda Tálalókonyha - Dunaújváros

Fejér megye- 103. számú vizsgálat - Csiperke Óvoda Tálalókonyha - Dunaújváros

Fejér megye- 103. számú vizsgálat - Csiperke Óvoda Tálalókonyha - Dunaújváros

103. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Csiperke Óvoda Tálalókonyha
(2400 Dunaújváros, SzentGyörgy út 5.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,5 pont

 

 

Menü: Húsgaluskaleves, Carbonara penne



 

Mintavétel ideje: 2020. március 16.

Mintavételi alap : 25 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Campus Étterem
(2400 Dunaújváros, Dózsa Gy. u. 33.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsgaluskaleves (447 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, sárgás színű, felületén zsiradékcseppek láthatók kellő mennyiségben és arányban. Zöld fűszernövénydarabokat és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Találhatók benne jól tisztított sárgarépa-, karalébé-, burgonya-, zeller-,és hagymadarabok megfelelő mennyiségben. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése nincs összhangban, mert húsgaluskák helyett májgombócokat tartalmaz.  A sötétbarna színű májgombócok közel azonos méretűek, szabályosak, épek.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A sárgarépa kissé túlfőtt, a többi zöldség kellően átfőtt, puha. A májgombócok megfelelően puhák, szájban könnyen omlanak, jól rághatók.

Illat:

Jellegzetes, telt illatú. A zöldségek, a fűszerek és a májgombóc illata harmonikusan érezhető.

Íz:

Telt ízhatású, a zöldségek, a fűszerek és a májgombóc íze harmonikusan érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carbonara penne tészta (488 g/adag)

Külső megjelenés:

A halványsárga színű, közel azonos méretű, nem törött, nem sérült, nem összatapadt penne tésztákon,  jellegzetes sűrűségű, törtfehér színű szósz látható. A szósz tartalmaz zöld fűszernövénydarabokat és fekete fűszerszemcséket. Benne különböző méretű és formájú sonkadarabok találhatók. Felületén halványsárga színű, olvadt, reszelt sajt látható.

Állomány:

A tészta kellően átfőtt, rugalmas. A szósz jellemző sűrűségű, a sonka kellően puha, nem ad rágási maradékot. A reszelt sajt a meleg ételen könnyen és egyenletesen olvadt, puha, rágható.

Illat:

A jellegzetes tejszínes-sonkás illat és a sajt karakteres, aromás illata harmonikusan érezhető.

Íz:

A szósz tejszínes-sonkás íze jól harmonizál a reszelt sajt karakteres ízével.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Húsgaluskaleves

  • citromlé
  • őrölt feketebors
  • őrölt kömény
  • étolaj
  • olaj
  • húsgombóc, mirelit
  • kenyérszalonna
  • sárgarépa, mirelit
  • burgonya
  • gyökérkocka, mirleit
  • vöröshagyma, mirelit

Carbonara penne

Nem érkezett be anyaghányad nyilvántartás a kitálalt fogáshoz.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >