null Fejér megye- 102. számú vizsgálat - Bicske Városi Konyha - Bicske

Fejér megye- 102. számú vizsgálat - Bicske Városi Konyha - Bicske

Fejér megye- 102. számú vizsgálat - Bicske Városi Konyha - Bicske

102. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Bicske Városi Konyha
(2060 Bicske, Rózsa utca 1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,6 pont

 

 

Menü: Fokhagymakrémleves levesgyönggyel, Panírozott csirkecombfilé párolt rizzsel és csemegeuborkával



 

Mintavétel ideje: 2020. március 11.

Mintavételi alap : 149 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Bicske Város Önkormányzata
(2060 Bicske, Hősök tere 4.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrémleves levesgyönggyel (245 g +35 g /adag)

Külső megjelenés:

A leves opálos, egynemű, vajszínű. Felületén apró zsiradékcseppek láthatók kellő mennyiségben és arányban. Zöld fűszernövény darabokat, fekete fűszerszemcséket, apró fokhagyma darabokat és narancssárga színű ételízesítő darabkákat tartalmaz. A sűrítés csomómentes, homogén. A levesbetét levesgyöngy, melyek drappos-barnás színűek, kissé olajos felületűek, közel azonos méretűek és alakúak. Nem deformáltak, nem sérültek.

Állomány:

A leves jellemző sűrűségű, krémes, sima. A sűrítés egynemű, homogén, csomómentes. Apró fokhagyma darabokat tartalmaz. A levesbetét a levesben megfelelően megpuhult, nem szétázott.

Illat:

Jellegzetes, telt fokhagyma illatú, harmonikus. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.

Íz:

Jellegzetesen telt, aromás, fokhagymás íz. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panírozott csirkecombfilé párolt rizzsel (120 g + 180 g/adag)

Külső megjelenés:

A hús a bundázás fajtájára jellemző, sült bundával, panírral hiánytalanul fedett, ami a húshoz jól tapad, megfelelő vastagságú, aranyasárgára sült. A bunda érdes, rücskös, sárga színű kukoricapehely darabokat tartalmaz, melyek eloszlása megfelelő arányú. A rizsszemek törtfehér színűek, hosszúszeműek, közel azonos méretűek. A szemek nem sérültek, nem töröttek, különállóak, nem állnak össze csomókba. Felülete nem kiszáradt, csillogó, fényes.

Állomány:

 A hús kellően átsült, puha, rugalmas, jól rágható, szaftos, nem inas. Nehezen rágható részeket nem tartalmaz. A bundázás ropogós, megfelelően átsült, nem puhult vissza, nem zsíros. A kukoricapehely megfelelően ropogós. A rizs kevésbé átfőtt, pergő, nem vizes, nem zsíros, nem áll össze csomókba, nincs összetapadva.

Illat:

Karakteres, friss, a bundázás jellegzetes sült illata és a hús illata harmonikusan érezhető. A rizs jellegzetes, harmonikus, a rizs natúr, semleges illata érződik. A bírált étel elnevezése és illata összhangban van.

Íz:

Jellegzetes, telt, karakteres ízhatású. A bundázás jellegzetes sült íze és a hús íze harmonikusan érezhető. Jellegzetesen, megfelelően fűszerezett. A rizs jellegzetes, harmonikus, a rizs tiszta, natúr íze érezhető. A bírált étel elnevezése és íze összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka (52g/adag)

Külső megjelenés:

Az 1 db zöld színű egész uborka ép, egészséges, megfelelően érett, kártevőtől mentes, jól tisztított.

Állomány:

Rugalmatlan állományú, elpuhult.

Illat:

Szúrós szagú, tartósítószerre emlékeztető illatú.

Íz:

Állott, tartósítószerre emlékeztető ízű, savanyú.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Fokhagymakrémleves levesgyönggyel

  • olaj
  • margarin
  • főzőkrém
  • liszt
  • bors, fehér, őrölt
  • tengerisó
  • ételízesítő
  • fokhagyma
  • levesgyöngy

Panírozott csirkecombfilé

  • panírozott csirkecombfilé
  • olaj

Párolt rizs

  • rizs
  • tengeri só
  • olaj

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >