Fejér megye- 102. számú vizsgálat - Bicske Városi Konyha - Bicske
null
Fejér megye- 102. számú vizsgálat - Bicske Városi Konyha - Bicske
Fejér megye- 102. számú vizsgálat - Bicske Városi Konyha - Bicske
Fejér megye- 102. számú vizsgálat - Bicske Városi Konyha - Bicske
102. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Bicske Városi Konyha
(2060 Bicske, Rózsa utca 1.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT
18,6 pont
Menü: Fokhagymakrémleves levesgyönggyel, Panírozott csirkecombfilé párolt rizzsel és csemegeuborkával
Mintavétel ideje: 2020. március 11.
Mintavételi alap : 149 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Bicske Város Önkormányzata
(2060 Bicske, Hősök tere 4.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Fokhagymakrémleves levesgyönggyel (245 g +35 g /adag)
Külső megjelenés:
A leves opálos, egynemű, vajszínű. Felületén apró zsiradékcseppek láthatók kellő mennyiségben és arányban. Zöld fűszernövény darabokat, fekete fűszerszemcséket, apró fokhagyma darabokat és narancssárga színű ételízesítő darabkákat tartalmaz. A sűrítés csomómentes, homogén. A levesbetét levesgyöngy, melyek drappos-barnás színűek, kissé olajos felületűek, közel azonos méretűek és alakúak. Nem deformáltak, nem sérültek.
Állomány:
A leves jellemző sűrűségű, krémes, sima. A sűrítés egynemű, homogén, csomómentes. Apró fokhagyma darabokat tartalmaz. A levesbetét a levesben megfelelően megpuhult, nem szétázott.
Illat:
Jellegzetes, telt fokhagyma illatú, harmonikus. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz:
Jellegzetesen telt, aromás, fokhagymás íz. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.
Panírozott csirkecombfilé párolt rizzsel (120 g + 180 g/adag)
Külső megjelenés:
A hús a bundázás fajtájára jellemző, sült bundával, panírral hiánytalanul fedett, ami a húshoz jól tapad, megfelelő vastagságú, aranyasárgára sült. A bunda érdes, rücskös, sárga színű kukoricapehely darabokat tartalmaz, melyek eloszlása megfelelő arányú. A rizsszemek törtfehér színűek, hosszúszeműek, közel azonos méretűek. A szemek nem sérültek, nem töröttek, különállóak, nem állnak össze csomókba. Felülete nem kiszáradt, csillogó, fényes.
Állomány:
A hús kellően átsült, puha, rugalmas, jól rágható, szaftos, nem inas. Nehezen rágható részeket nem tartalmaz. A bundázás ropogós, megfelelően átsült, nem puhult vissza, nem zsíros. A kukoricapehely megfelelően ropogós. A rizs kevésbé átfőtt, pergő, nem vizes, nem zsíros, nem áll össze csomókba, nincs összetapadva.
Illat:
Karakteres, friss, a bundázás jellegzetes sült illata és a hús illata harmonikusan érezhető. A rizs jellegzetes, harmonikus, a rizs natúr, semleges illata érződik. A bírált étel elnevezése és illata összhangban van.
Íz:
Jellegzetes, telt, karakteres ízhatású. A bundázás jellegzetes sült íze és a hús íze harmonikusan érezhető. Jellegzetesen, megfelelően fűszerezett. A rizs jellegzetes, harmonikus, a rizs tiszta, natúr íze érezhető. A bírált étel elnevezése és íze összhangban van.
Csemegeuborka (52g/adag)
Külső megjelenés:
Az 1 db zöld színű egész uborka ép, egészséges, megfelelően érett, kártevőtől mentes, jól tisztított.
Állomány:
Rugalmatlan állományú, elpuhult.
Illat:
Szúrós szagú, tartósítószerre emlékeztető illatú.
Íz:
Állott, tartósítószerre emlékeztető ízű, savanyú.
Részletes összetétel/anyaghányad :
Fokhagymakrémleves levesgyönggyel
olaj
margarin
főzőkrém
liszt
bors, fehér, őrölt
tengerisó
ételízesítő
fokhagyma
levesgyöngy
Panírozott csirkecombfilé
panírozott csirkecombfilé
olaj
Párolt rizs
rizs
tengeri só
olaj
Friss hírek
2024. november 21, csütörtök
Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.