null Fejér megye- 101. számú vizsgálat - Óvoda Tálalókonyha - Velence

Fejér megye- 101. számú vizsgálat - Óvoda Tálalókonyha - Velence

Fejér megye- 101. számú vizsgálat - Óvoda Tálalókonyha - Velence

101. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Óvoda Tálalókonyha
(2481 Velence, Szent Erzsébet tér 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,3 pont

 

 

Menü: Csontleves tésztával, Pusztapörkölt sertéshúsból vitaminsalátával



 

Mintavétel ideje: 2020. február 27.

Mintavételi alap : 95 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Prizma Junior zRt.
66. számú Báziskonyha
(2451 Ercsi, Bem J. u. 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves tésztával (270 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé áttetsző, sárgás-barnás színű. Felületén apró zsiradékcseppek láthatók. Tartalmaz fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövény darabokat. Közel egyenletes méretűre kockázott sárgarépa, fehérrépa és karalábé kockákat és hasáb alakú zellert tartalmaz. A zöldségek nem jól tisztítottak. A levesbetét apró kocka tészta, mely törtfehér színű.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó. A zöldségek és a levesbetét kissé túlfőttek. A tészta nem csomós, nincs összetapadva.

Illat:

Jellegzetes, enyhén zöldséges illatú.

Íz:

Jellegzetes, a zöldségek-fűszerek és levesbetét íze harmonikusan érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pusztapörkölt sertéshúsból (295g/adag)

Külső megjelenés:

A szaft-alap jellegénél hígabb sűrűségű, pirospaprikától színezett, barnás színű. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben tartalmaz. Fekete és piros fűszerszemcsék, zöld fűszernövény darabok, zöld színű paprika és piros színű paradicsom darabok láthatók benne. A burgonya nem azonos méretűre vágott. A hús világosbarna színű, egyenetlen méretűre vágott, nem jól tisztított, zsíros részeket tartalmaz.

Állomány:

 A szaft-alap a jellegzetesnél hígabb sűrűségű. A burgonya és a hús egyenletesen átfőttek. A húson lévő zsíros részek nehezen rághatók.

Illat:

Jellegzetes, telt, harmonikus. A zsíron megfuttatott pirospaprika, a pirított hagyma, a hús pörkanyagának aromás illata és a hozzáadott fűszerek illata harmonikusan érezhető.

Íz:

Jellegzetes, telt, harmonikus. A zsíron megfuttatott pirospaprika, a pirított hagyma, a hús pörkanyagának aromás íze és a hozzáadott fűszerek íze harmonikusan érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitaminsaláta (73g/adag)

Külső megjelenés:

A felhasznált zöldségféle ép, egészséges, megfelelően érett, kártevőtől mentes. Fehér színű csíkozott káposztát, piros színű csíkozott paprikát és zöld színű szeletelt uborkát tartalmaz. Az összetevők aránya megfelelő.

Állomány:

Megfelelő állagú, ropogós, jól rágható, nem megpuhult.

Illat:

Harmonikus, intenzív édeskés-savanykás-ecetes illat jellemzi.

Íz:

Harmonikus, intenzív édeskés-savanykás-ecetes íz jellemzi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csontleves tésztával

  • búzaliszt
  • fagyasztottsárgarépa
  • durumtészta
  • fagyasztott petrezselyemgyökér
  • karalábé
  • zeller
  • napraforgó olaj
  • vöröshagyma
  • paradicsompüré
  • ételízesítő
  • fokhagyma
  • jódozott só
  • szerecsendió
  • feketebors
  • petrezselyemzöld

Pusztapörkölt sertéshúsból

  • közepes zsírtartalmú sertéshús
  • vöröshagyma
  • fagyasztott lecsó
  • napraforgó olaj
  • fűszerpaprika
  • jódozott só
  • fokhagyma
  • magyaros fűszerkeverék
  • fokhagyma
  • köménymag

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >