Fejér megye- 100. számú vizsgálat - Petőfi Sándor Általános Iskola Tálalókonyha - Ráckeresztúr
null
Fejér megye- 100. számú vizsgálat - Petőfi Sándor Általános Iskola Tálalókonyha - Ráckeresztúr
Fejér megye- 100. számú vizsgálat - Petőfi Sándor Általános Iskola Tálalókonyha - Ráckeresztúr
Fejér megye- 100. számú vizsgálat - Petőfi Sándor Általános Iskola Tálalókonyha - Ráckeresztúr
100. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Petőfi Sándor Általános iskola Tálalókonyha
(2465.Ráckeresztúr, Hősök tere 3.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI
16,0 pont
Menü: Francia hagymakérmleves, lencsefőzelék panírozott pulykakorong fasírttal
Mintavétel ideje: 2020. február 20.
Mintavételi alap : 112 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
Rácmenza Kft Báziskonyha
(2465.Ráckeresztúr, Korniss István út 63.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Francia hagymakrémleves (468g /adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé opálos, egynemű, sárgás színű. Felületén zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Fekete fűszerszemcsék és zöld fűszernövénydarabok találhatók benne. A sűrítés egyenletesen oszlik el, csomómentes. A hagyma nincs pürésítve, nagyobb darabokban látható a levesben, kis mennyiségben. Szóratként törtfehér színű, reszelt sajtot tartalmaz.
Állomány:
Az alaplé a jellegzetesnél hígabban folyó, sima, lágy. A sűrítés csomómentes, homogén. Jól átfőtt, nagyobb hagymadarabokat tartalmaz. A benne található reszelt sajt megfelelően megolvadt, nem áll össze csomókba.
Illat:
Kevéssé telt illat jellemzi. Hagymás, ételízesítő jellegű illat érezhető.
Íz:
Jellegtelen, a hagyma íze enyhén érezhető. A só ízfokozó hatása kevéssé érvényesül.
Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, barnás színű. Felületén pirospaprikától színezett zsiradékcseppek láthatók kellő mennyiségben és arányban. Fekete és piros fűszerszemcséket, apró, fehér fokhagymadarabokat és zöldesbarna színű lencsedarabokat tartalmaz. A sűrítés egyenletesen oszlik el, homogén. Mellé 1 darab kb. 10 cm hosszú és 7 cm széles korong alakú formázott, panírozott termék. A panír aranybarna színű és egyenletesen fedi a terméket. Metszéslapja sötétbarna színű, egyenletes méretűre darált, fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövénydarabokat tartalmaz egyenletes eloszlásban.
Állomány:
A főzelék jellemző sűrűségű, homogén, csomómentes. A lencse egyenletesen átfőtt, puha, jól rágható. A pulykafasírt megfelelően átsült, puha, rugalmas, nem ad rágási maradékot.
Illat:
A fokhagyma illata dominál, elnyomja a lencse enyhe illatát. A pulykafasírt jellegtelen, a hús sült illata nem érezhető.
Íz:
Jellegzetes, a fokhagyma íze enyhén elnyomja a lencse ízét. A fasírt jellegtelen, üres, a hús íze nem érezhető.
Részletes összetétel/anyaghányad :
búzaliszt
kristálycukor
babérlevél
feketebors, őrőlt
ecet, 20%-os
ételízesítő sómentes
só, jódozottszerecsendió
panírozott pulykakorng fasírt
lencse
mustár
tejföl, 12%-os
fokhagyma
vöröshagyma
étolaj
Friss hírek
2024. november 5, kedd
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.