null Európai Élelmiszerbiztonsági Szimpózium

Európai Élelmiszerbiztonsági Szimpózium

2014. május 15, csütörtök

Budapesten, a Kongresszusi Központban került megrendezésre 2014. május 7-e és 9-e között a Nemzetközi Élelmiszer-védelmi Szövetség (IAFP) 10. Európai Élelmiszerbiztonsági Szimpóziuma. Az esemény fő témái az élelmiszerbiztonság aktuális – főként mikrobiológiai vonatkozású – kérdései, a nyomonkövetés lehetőségei, a kockázatelemzés különböző aspektusai, valamint az élelmiszer-hamisítás voltak. A résztvevők három nap alatt több mint 120 előadás közül választhattak, a különböző témájú szekciókat négy teremben párhuzamosan vezették le.

A színvonalas rendezvény 10 tagú magyar szervező bizottságát Dr. Mohácsiné Farkas Csilla vezette, a NÉBIH részéről Dr. Jozwiak Ákos és Dr. Szeitzné Dr. Szabó Mária vett részt az előkészítésben, de nevükkel a szekcióelnökök, illetve előadók között is találkozni lehetett. A konferencia megnyitóján Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár az élelmiszerlánc-biztonságról, Dr. Szeitzné Dr. Szabó Mária az újonnan felmerülő élelmiszerbiztonsági kockázatokról beszélt. A rendezvényt lezáró plenáris ülésen Dr. Jozwiak Ákos tartott előadást az élelmiszerlánc-ellenőrzés kockázat-alapú tervezésének új kihívásairól.

A NÉBIH bronz tagságának köszönhetően lehetőséget kapott arra, hogy a konferencia ideje alatt, a helyszínen kapcsolati standot hozzon létre. A standon magyar és angol nyelvű tájékoztató anyagok elérhetőségének biztosításával a konferencia résztvevői informálódhattak az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiáról valamint a NÉBIH-ről is.


Friss hírek

2025. december 3, szerda

A felelős gombafogyasztásra fókuszált a Kraszna településen szervezett „Gombák & Gasztronómia” rendezvény

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai partnerként online vett részt a romániai Kraszna településen megrendezett „Gombák & Gasztronómia” rendezvényen. Célja a gombaismeret bővítése, a tudatos gyűjtés támogatása és a biztonságos fogyasztási gyakorlatok erősítése volt. A terepi gyakorlatok és az azonosítási bemutatók gyakorlati példákon keresztül segítették a résztvevőket abban, hogy felismerjék az élőhelyi sajátosságokat, a gyűjtés helyes módszereit és az ehető–mérgező fajok közti különbségeket.

Tovább >

2025. november 28, péntek

Felcsúti diákok látogatták meg a Nébih velencei laboratóriumát

2025 novemberében a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola mezőgazdasági technikusi képzésének diákjai a Nébih ÉLI Növény- és Talajvédelmi Nemzeti Referencia Laboratórium Talajvédelmi részlegére látogattak el.

Tovább >