null Emlékezzünk Dr. Jenser Gáborra

Emlékezzünk Dr. Jenser Gáborra

2015. május 20, szerda

Súlyos veszteség érte a magyar entomológus társadalmat valamint a növényvédelmi állattani szakterületet. Életének 85. évében május 6-án elhunyt Dr. Jenser Gábor címzetes egyetemi tanár (Budapesti Corvinus Egyetem, Pannon Egyetem, Georgikon Kar és jogelődjei), az MTA Növényvédelmi Kutatóintézet nyugalmazott tudományos tanácsadója.

A növényvédelmi állattan számos területén ért el jelentős eredményeket. Legtöbben a tripszek nemzetközi hírű kutatójaként ismerték őt. Hosszú és sikeres munkássága során ezen kívül számos kultúra, pl. gyümölcsfélék, dohány, zöldség- és dísznövények növényvédelmi problémáival, különböző állatcsoportjaival, pl. fonálférgek, atkák, is behatóan foglalkozott. Rengeteg pályatársunk az általa írt szép számú szakkönyvből és egyetemi jegyzetből ismerte és tanulta meg az integrált növényvédelmet. Ízig-vérig gyakorlati szakember volt, aki szoros, szinte napi kapcsolatot tartott a termelőkkel.

            

Az Életfa emlékplakett miniszteri kitűntetés ezüst fokozatát dr. Bognár Lajos adta át a nyolcvan esztendős dr. Jenser Gábornak 2012. február 21-én az 58. Növényvédelmi Tudományos Napokon a Magyar Tudományos Akadémián.

Kép: Botár Gergely, kormany.hu


Friss hírek

2023. június 1, csütörtök

Részvétel az ellenőrzési rendszerben

Részvétel az ellenőrzési rendszerben

Tovább >

2023. június 1, csütörtök

Tanúsító szervezetek Magyarországon

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013 VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére az NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni, illetve az elismerést visszavonni, vagy tanúsító-tevékenység végzését meghatározott ideig korlátozni.

Tovább >