null Elindult a Brexit tematikus aloldal a Nébih honlapján

Elindult a Brexit tematikus aloldal a Nébih honlapján

Elindult a Brexit tematikus aloldal a Nébih honlapján
2020. november 27., péntek

Nagy-Britannia Európai Unióból történt kiválását követően, 2021 januárjától az élelmiszerlánc számos területén új szabályozás lép életbe. A Brexit néhány tekintetben hazánkra is hatással van, ezért fontosnak tartjuk, hogy a Nébih szakterületeit érintő változásokról egységes, ugyanakkor áttekinthető felületen informáljuk az érdeklődőket. E célból indítottuk el a hivatal honlapján a Brexit tematikus aloldalt.

Az új platform alapelve a felhasználóbarát kezelés és a könnyű kereshetőség, melynek érdekében ágazatonként elkülönítve foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat. 

A folyamatosan frissülő felület az alábbi linkre kattintva érhető el:
https://portal.nebih.gov.hu/brexit 

Javasoljuk, hogy a hiteles és naprakész tájékozódás érdekében rendszeresen kísérjék figyelemmel a Nébih Brexit tematikus aloldalán publikált tartalmakat!
 


Friss hírek

Kivételesen kedvező feltételekkel folytatódhat a szingapúri húsexport
2021. április 16., péntek

Kivételesen kedvező feltételekkel folytatódhat a szingapúri húsexport

Magyarország ezentúl minden eddiginél kedvezőbb feltételek mellett szállíthat sertéshúst és hústerméket Szingapúrba, a hazai előállítóknak, az általánosan érvényes előírásokon túl, semmilyen többlet követelményt nem kell teljesíteniük az exporthoz - mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Így a harmadik országok között kifejezetten enyhének számító kritériumrendszernek köszönhetően számottevően emelkedhet az ázsiai államba kivitt hazai áruk mennyisége.

Tovább >

A halgazdálkodáshoz kapcsolódó kötelező adatok dokumentumai
2021. április 15., csütörtök

A halgazdálkodáshoz kapcsolódó kötelező adatok dokumentumai

A halgazdálkodásról és halvédelemről szóló rendeletben1 megnevezett több dokumentum kötelező adattartalmát a halgazdálkodási hatóság honlapján kell a közzétenni.

Tovább >