null Elérhető egy tájékoztató térkép a parlagfű foltok felderítéséről

Elérhető egy tájékoztató térkép a parlagfű foltok felderítéséről

Elérhető egy tájékoztató térkép a parlagfű foltok felderítéséről

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy elérhető az alábbi linken a honlapunkon egy térkép, amely a 2011. évtől parlagfűvel fertőzött felderített területekről ad tájékoztatást.

A térképen parlagfű ID (amely a földhivatal által felvett jegyzőkönyv mellékletén a parlagfű terület központi azonosító számaként van feltüntetve) ismeretében a kereső ablakba beírva a térkép odanavigál a keresett parlagfüves foltra. Amennyiben a területet légi felderítéssel azonosították, a parlagfűvel fertőzött területet narancssárgával jelöli a térkép, amennyiben hagyományos felderítéssel került azonosításra a terület piros színnel jelöli a térkép.

A térkép segítségével az országban a légi és földi felderítéssel felvett foltok mérete és elhelyezkedése bárki által megtekinthető (parlagfű ID megadása nélkül is).

A foltra kattintva a jegyzőkönyv közérdekű adatai olvashatóak, valamint amennyiben légi felderítés történt, a fényképek feliratra kattintva a felderítés során készített képek is megtekinthetőek.

A térkép itt elérhető


Friss hírek

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása
2021. november 26, péntek

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása

Ünnepélyes keretek között adta át a fajtaelismerő díszokiratokat 21 fajtanemesítő cég képviselőjének dr. Nagy István agrárminiszter, Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke. A Zamárdiban tartott rendezvényt országos szakembertalálkozó kísérte, valamint kihelyezett ülést tartott a Fajtaminősítő Bizottság Szántóföldi Szekciója.

Tovább >

Madárparkban is megjelent a madárinfluenza
2021. november 25, csütörtök

Madárparkban is megjelent a madárinfluenza

A keszthelyi Festetics-kastély elkerített madárparkjában is megjelent a madárinfluenza. Az állategészségügyi szakemberek, a betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében, a mintegy 380 fogságban tartott vadmadárból álló állomány felszámolását haladéktalanul megkezdték.

Tovább >