null Élelmiszerbiztonsági jótanácsok az ünnepek után

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok az ünnepek után

A Karácsonyi ünnepeket a családok többségénél bőséges ételválaszték jellemzi, s szinte elkerülhetetlen, hogy a hűtő roskadozzon a finom fogások maradékaitól. A különböző – nem frissen fogyasztott – ételek eltérő kezelést igényelnek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb tájékoztató kiadványában az ünnepek utánra szolgál élelmiszerbiztonsági jótanácsokkal, hogy egészségesen léphessünk az új évbe.

A hűtést igénylő, romlandó készételek nem egyformán veszélyesek, 2-3 napnál tovább azonban még hűtőszekrényben se tároljuk őket! S remélhetőleg mindenki számára természetes már, hogy, ha bármely étel a romlás jeleit mutatja, színe, szaga eltérő a megszokottól, semmiképp se fogyasszuk el!

A praktikus tanácsokat összefoglaló lakossági tájékoztató elolvasható és letölthető a NÉBIH honlapjáról:

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok – Karácsony után


Friss hírek

2024. július 26, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.26.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. július 23, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.23.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >