null Élelmiszerbiztonsági jótanácsok a karácsonyi készülődéshez

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok a karácsonyi készülődéshez

2012. december 20, csütörtök

A Karácsonyi ünnepek egyik elengedhetetlen és örömteli velejárója a bőséges családi ebéd, vacsora, amely azonban könnyen balul sülhet el. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb kiadványaiban az előkészületekhez és az otthoni sütés-főzéshez egyaránt praktikus tanácsokkal szolgál.

Az ünnepi étkezésre való felkészülés során nem lehetünk eléggé óvatosak. Fontos, hogy csak megbízható helyen vásároljunk, ügyeljünk a csomagolásra és alaposan ellenőrizzük magát a terméket is.

A sütés-főzés során többek között figyelnünk kell arra, hogy tiszta környezetben, eszközökkel dolgozzunk, az alapanyagokat elkülönítve tároljuk, az ünnepi ételt alaposan süssük át, majd a maradékot hűtve tároljuk.

További hasznos tanácsok olvashatók a NÉBIH lakossági tájékoztató kiadványaiban, amelyek megtekinthetők és letölthetők a hivatal honlapjáról.

 

Letölthető anyagok

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok karácsonyi bevásárláshoz

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok karácsonyi sütés-főzéshez

 


Friss hírek

2024. április 4, csütörtök

Önellenőrzési rendelet - útmutató

Az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről szóló 28/2017. (V. 30.) FM rendelet (a továbbiakban: rendelet) 2023 novemberi módosítása komoly változást jelent a közép- és nagyvállalkozások önellenőrzési tevékenységében.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >