null Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
2019. március 7, csütörtök

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), annak érdekében, hogy növeljék a szervezetek közötti szorosabb szakmai együttműködést.

A Közbeszerzési Hatóság nagy hangsúlyt fektet a közbeszerzésekben érintett szervezetekkel, állami szervekkel való szoros szakmai együttműködésre. E célok elérése érdekében a Közbeszerzési Hatóság és a Nébih egymás munkájának kölcsönös támogatása céljából szakmai együttműködési megállapodást kötött. A határozatlan időre szóló megállapodásban deklaráltak szerint, a felek együttműködnek közbeszerzési szakmai kérdésekben,  valamint a közbeszerzési eljárások eredményeként megvalósuló szerződések teljesítésének ellenőrzése során. A megállapodást Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke írták alá.

A Közbeszerzési Hatóság 2015 novembere óta már nemcsak a közbeszerzési eljárások jogszerűségét, hanem a szerződések megfelelő teljesítését és a szerződések módosítását is vizsgálja. Az együttműködés egyik fő célja, hogy az élelmiszer-higiénia, élelmiszerminőség, élelmiszerbiztonság és állategészségügy tárgyban megkötött közbeszerzési szerződések ellenőrzését a két állami szerv hatékonyabban, az operatív munka szorosabb összehangolásával tudja elvégezni.

A felek elkötelezettek továbbá, hogy hatósági tevékenységük folyamatos fejlesztése érdekében a jövőben közös konferenciákat szerveznek, valamint egyeztetést folytatnak és tapasztalatot cserélnek ellenőrzési módszertani kérdésekben.



Friss hírek

Kockázatértékelés a burgonyában előforduló glükoalkaloidokról
2020. augusztus 13, csütörtök

Kockázatértékelés a burgonyában előforduló glükoalkaloidokról

A napokban jelent meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) közegészségügyi kockázatértékelése a takarmányban és az élelmiszerben, főként burgonyában, illetve burgonyából származó termékekben előforduló glükoalkaloidokra vonatkozóan.

Tovább >

Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata
2020. augusztus 13, csütörtök

Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata

Elérhetőek a Nébih idei cserepes szegfű GMO-vizsgálatának eredményei.

Tovább >