null Együttműködési megállapodást kötött a Kaposvári Egyetem és a NÉBIH

Együttműködési megállapodást kötött a Kaposvári Egyetem és a NÉBIH

Együttműködési megállapodást kötött a  Kaposvári Egyetem és a NÉBIH
2015. december 8., kedd

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött 2015. december 8-án Kaposváron a Kaposvári Egyetem (KE) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A szerződést az egyetem részéről Dr. Szávai Ferenc rektor, míg a hivatal képviseletében dr. Oravecz Márton elnök látta el kézjegyével.

A szervezetek a jövőben az oktatás-képzés, a tudományos kutatás és a tudományos ismeretterjesztés területein tervezik közös programokat indítását, rendezvények szervezését. Az együttműködés célja továbbá a NÉBIH tevékenysége és kutatásai révén rendelkezésre álló adat- és információállomány hatékony bekapcsolása az egyetemen zajló tudományos kutatásokba, képzésekbe, valamint a tananyagfejlesztésbe. A szervezetek a gyakorlati tapasztalatok alapján törekednek az egyetem oktatási tevékenységének fejlesztésére is.

Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a NÉBIH szakemberei óraadóként részt vegyenek a KE oktatási tevékenységében, valamint a tudományos fokozattal rendelkező munkatársak szerepet vállaljanak a hallgatók szakdolgozatai, diplomamunkái, illetve doktori értekezései elbírálásában, valamint a konzulensi tevékenységben. A KE számít a NÉBIH munkatársainak szakértelmére a szakirányú továbbképzések és vezetőképzési programok kidolgozásában is, különös tekintettel a felelős fogyasztói magatartás, a felelős gazdálkodás és a természeti értékék védelmének területén. A hivatal pedig többek között vállalta, hogy szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít a KE hallgatói számára.

 

Kaposvári Egyetem

és

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában


Friss hírek

Hajdú-Bihar megyében tarolt a madárinfluenza
2021. április 13., kedd

Hajdú-Bihar megyében tarolt a madárinfluenza

2021. április 13-án Hajdú-Bihar megyében igazolta magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A járvány ezúttal egy Nádudvaron található tenyészpulyka-állományt ért el, ahol a szakemberek már a gyanú alapján megkezdték a mintegy 11.800 egyed felszámolását. A Nébih az új kitörés tükrében ismételten felhívja a baromfitartók figyelmét a járványügyi előírások fokozott betartására.

Tovább >

A hazai gyümölcsösökben is növekszik a fagykárok gyakorisága
2021. április 12., hétfő

A hazai gyümölcsösökben is növekszik a fagykárok gyakorisága

Valószínűleg a globális klímaváltozás egyik hatása, hogy hazai gyümölcsösökben is növekszik a tavaszi fagykárok gyakorisága, kockázata. Az utóbbi években sajnos szinte menetrendszerűen fordulnak elő ilyenkor durva lehűlések, amelyek a gyümölcsfajok közül legnagyobb mértékben a korai virágzásúakat károsítják. Nem csak az alföldi termőtájakon, de a dombvidéki, nagyobb tengerszint feletti magasságuknál fogva viszonylag biztonságosabb területeken is károsodnak az ültetvények.

Tovább >