null Egy hét maradt „kifogni” a legjobb halas étkeket

Egy hét maradt „kifogni” a legjobb halas étkeket

2022. március 3, csütörtök

Még bő egy hétig várja az alsó- és felső tagozatos gyerekek legkedveltebb halas fogásait a „A HAL, MINT ÉTEL” elnevezésű kreatív fotópályázatán a Nébih. A játékos versennyel, amelyre kizárólag pedagógusok nevezhetik a gyerekeket, a Halak napjára, egyúttal a halfogyasztás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a hatóság.

A közelgő Halak napja alkalmából „A hal, mint étel” címmel kreatív fotópályázatot hirdetett a Nébih Állami Halőri Szolgálata. A tavalyi nagy sikert arató rajzpályázat után, idén a halfogyasztás népszerűsítése a cél. A versenyben általános iskolás diákoktól olyan fotókat várnak a hivatal szakemberei, amelyen otthon, az alkotók által (esetleg szülői segítséggel), halból készült ételek szerepelnek. A képek mellett a bírálók az étel elkészítésére, receptjére is kíváncsiak, továbbá arra a kérdésre is választ várnak, hogy miért együnk halat.

A pályaműveket két korosztálytól, alsó- és felső tagozatos diákoktól várják a Nébih halőrei, legkésőbb 2022. március 11-ig. Fontos, hogy a tanulókat kizárólag pedagógusaik nevezhetik a versenyre! A részletes pályázati kiírás és a további tudnivalók a nebihoktatas.hu honlapon, a „Kreatív Fotópályázat 2022” menüpontban olvashatók.

A fotópályázat eredményhirdetésére március 20-a, a Halak napja után kerül sor.
 


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >