null A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata

A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata

2021. április 12, hétfő

Március 20-án lezajlott a Halak Napja, egyúttal véget ért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálatának „Alkoss a halakért” című rajzpályázata. Legalábbis eredetileg így terveztük. Azonban a verseny minden előzetes elvárást meghaladó sikerére (250 iskolából több mint 1300 pályamű érkezett) és a pályamunkák rendkívüli színvonalára való tekintettel a beérkezett művekből „kiállítást” nyitunk az online térben, ahol minden rajzot közzéteszünk!

Idén februárban hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Nébih Állami Halőri Szolgálata az „Alkoss a halakért” című rajzpályázatát. A kreatív versenyre két kategóriában (3-4. osztályosok és 5-6. osztályosok) jelentkezhettek az alkotókedvű fiatalok. És ezt igen szép számban meg is tették, hiszen egy hónap alatt több mint 1300 alkotás érkezett a megmérettetésre, amelyet az ország összes régióját felölelő, csaknem 250 iskolából küldtek el a pályázók.

A beérkezett pályaműveket dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke, valamint a hivatal szakemberei véleményezték. Az értékelés során kategóriánként választották ki az 5 legjobbat, amelyekre azután a Nébih Facebook oldalán szavazhattak a zsűrizni vágyók. Végül több mint 500-an „hallatták” is véleményüket.

Az összegyűlt virtuális voksok alapján március 20-án, azaz éppen a Halak Napján hirdettük ki a közönségdíjast. Idén a két győztes: 
•    Barabás Vivien (6.oszt.), Lenti Arany János Általános Iskola és AMI 
•    Kiss Gergely Benedek (3.oszt), Várkerti Általános Iskola
Az Elnöki különdíjat pedig Víg Andrea (5.oszt.), a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola tanulója kapta.

A két kategória összes pályamunkája, valamint egy külön „Top10”-es gyűjtemény elérhető ezen a linken.

 


„Alkoss a halakért” című rajzpályázat különdíjas és közönségdíjas rajzai.


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >