null A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata

A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata

A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata
2021. április 12., hétfő

Március 20-án lezajlott a Halak Napja, egyúttal véget ért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálatának „Alkoss a halakért” című rajzpályázata. Legalábbis eredetileg így terveztük. Azonban a verseny minden előzetes elvárást meghaladó sikerére (250 iskolából több mint 1300 pályamű érkezett) és a pályamunkák rendkívüli színvonalára való tekintettel a beérkezett művekből „kiállítást” nyitunk az online térben, ahol minden rajzot közzéteszünk!

Idén februárban hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Nébih Állami Halőri Szolgálata az „Alkoss a halakért” című rajzpályázatát. A kreatív versenyre két kategóriában (3-4. osztályosok és 5-6. osztályosok) jelentkezhettek az alkotókedvű fiatalok. És ezt igen szép számban meg is tették, hiszen egy hónap alatt több mint 1300 alkotás érkezett a megmérettetésre, amelyet az ország összes régióját felölelő, csaknem 250 iskolából küldtek el a pályázók.

A beérkezett pályaműveket dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke, valamint a hivatal szakemberei véleményezték. Az értékelés során kategóriánként választották ki az 5 legjobbat, amelyekre azután a Nébih Facebook oldalán szavazhattak a zsűrizni vágyók. Végül több mint 500-an „hallatták” is véleményüket.

Az összegyűlt virtuális voksok alapján március 20-án, azaz éppen a Halak Napján hirdettük ki a közönségdíjast. Idén a két győztes: 
•    Barabás Vivien (6.oszt.), Lenti Arany János Általános Iskola és AMI 
•    Kiss Gergely Benedek (3.oszt), Várkerti Általános Iskola
Az Elnöki különdíjat pedig Víg Andrea (5.oszt.), a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola tanulója kapta.

A két kategória összes pályamunkája, valamint egy külön „Top10”-es gyűjtemény elérhető ezen a linken.

 


„Alkoss a halakért” című rajzpályázat különdíjas és közönségdíjas rajzai.


Friss hírek

Enyhítő intézkedéseket vezetett be a Nébih Hajdú-Bihar megyében
2021. május 7., péntek

Enyhítő intézkedéseket vezetett be a Nébih Hajdú-Bihar megyében

2021. május 7-én feloldotta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a madárinfluenza miatt elrendelt védőkörzetet Hajdú-Bihar megyében. Az enyhítő intézkedés annak eredménye, hogy április 13-a óta nem regisztráltak új esetet a térségben.

Tovább >

Akár egy évre „lakat kerülhet” a problémás webshopokra az NMHH és a Nébih együttműködésének köszönhetően
2021. május 6., csütörtök

Akár egy évre „lakat kerülhet” a problémás webshopokra az NMHH és a Nébih együttműködésének köszönhetően

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, melyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra. A csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így ezen összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tovább >