null A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata

A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata

2021. április 12, hétfő

Március 20-án lezajlott a Halak Napja, egyúttal véget ért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálatának „Alkoss a halakért” című rajzpályázata. Legalábbis eredetileg így terveztük. Azonban a verseny minden előzetes elvárást meghaladó sikerére (250 iskolából több mint 1300 pályamű érkezett) és a pályamunkák rendkívüli színvonalára való tekintettel a beérkezett művekből „kiállítást” nyitunk az online térben, ahol minden rajzot közzéteszünk!

Idén februárban hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Nébih Állami Halőri Szolgálata az „Alkoss a halakért” című rajzpályázatát. A kreatív versenyre két kategóriában (3-4. osztályosok és 5-6. osztályosok) jelentkezhettek az alkotókedvű fiatalok. És ezt igen szép számban meg is tették, hiszen egy hónap alatt több mint 1300 alkotás érkezett a megmérettetésre, amelyet az ország összes régióját felölelő, csaknem 250 iskolából küldtek el a pályázók.

A beérkezett pályaműveket dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke, valamint a hivatal szakemberei véleményezték. Az értékelés során kategóriánként választották ki az 5 legjobbat, amelyekre azután a Nébih Facebook oldalán szavazhattak a zsűrizni vágyók. Végül több mint 500-an „hallatták” is véleményüket.

Az összegyűlt virtuális voksok alapján március 20-án, azaz éppen a Halak Napján hirdettük ki a közönségdíjast. Idén a két győztes: 
•    Barabás Vivien (6.oszt.), Lenti Arany János Általános Iskola és AMI 
•    Kiss Gergely Benedek (3.oszt), Várkerti Általános Iskola
Az Elnöki különdíjat pedig Víg Andrea (5.oszt.), a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola tanulója kapta.

A két kategória összes pályamunkája, valamint egy külön „Top10”-es gyűjtemény elérhető ezen a linken.

 


„Alkoss a halakért” című rajzpályázat különdíjas és közönségdíjas rajzai.


Friss hírek

2023. június 5, hétfő

Idén is folytatják a szakmai munkát a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottságának budapesti ülésén

2023. június 13-16. között tartja Budapesten a 42. szakmai ülését az idén 60 éves FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS). A nemzetközi szervezet szabványrendszereinek laboratóriumi kérdéseit összefogó testület 1972 óta Magyarországon ülésezik, valamint az elnöki feladatokat is minden évben magyar szakember látja el.

Tovább >

2023. június 2, péntek

Magyarország csatlakozik az afrikai sertéspestis megállítása érdekében indított európai kampányhoz (#StopASF)

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority - EFSA) 2023-ban is európai szintű kampánnyal támogatja az afrikai sertéspestis (ASP) elleni küzdelmet. Az immár negyedik éve tartó #StopASF (#StopAfricanSwineFever – Állítsuk meg az afrikai sertéspestist) kampány tizennyolc európai országban, köztük Magyarországon is felhívja a gazdák, vadászok és az állatorvosok figyelmét erre a rendkívül fertőző betegségre, arra ösztönözve az érdekelteket, hogy lépéseket tegyenek a betegség terjedésének megállítására.

Tovább >