null Igazgatótanácsi pozíciót hirdetett az EFSA

Igazgatótanácsi pozíciót hirdetett az EFSA

2025. június 30, hétfő

Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság igazgatótanácsának megüresedett helyeire, elsősorban civil szervezetek és az élelmiszerlánc képviselői számára, a 2026-tól induló négyéves ciklusra.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) igazgatótanácsát a tagállamok, az Európai Bizottság, az Európai Parlament, valamint a civil szervezetek és az élelmiszerlánc érdekképviseleteinek képviselői alkotják. Az EFSA jelenlegi igazgatótanácsának hivatali ideje 2026. június 30-án jár le. Az Európai Bizottság nemrég felhívást tett közzé az EFSA igazgatótanácsában megüresedett pozíciók betöltésére, kifejezetten a civil szervezetek és az élelmiszerlánc érdekeinek képviselői számára.
Az EFSA igazgatótanácsának tagjait és helyetteseit az élelmiszerláncra vonatkozó jog és politika területén - beleértve a kockázatértékelést is - szerzett releváns tapasztalatuk és szakértelmük alapján jelölik és nevezik ki, biztosítva ugyanakkor, hogy az igazgatótanácsban a vezetői, igazgatási, pénzügyi és jogi kérdésekben megfelelő szakértelem álljon rendelkezésre.
A tagokat 2026. július 1-jén kezdődő 4 éves hivatali időre nevezik ki.

Jelentkezni 2025. szeptember 1-ig lehet ITT!
 


Friss hírek

2025. december 22, hétfő

Biztonságos ünnepi készülődés: élelmiszerbiztonsági tanácsok a karácsonyi menühöz

Karácsonykor ismét előtérbe kerülnek a családi receptgyűjtemények, amelyek alapjául szolgálnak az ünnepi menüsor összeállításának. A karácsonyi vendéglátás során kiemelten fontos, hogy az ízek és hagyományok megőrzése mellett az élelmiszerbiztonsági szempontokat is maradéktalanul érvényesítsük. Ennek támogatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja idén is összeállította a legfontosabb élelmiszerbiztonsági iránymutatásokat, amelyek betartása különösen javasolt a hagyományos karácsonyi menüsor elkészítése során.

Tovább >

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >