null Díszfaiskolai termelés Magyarországon (2001. év)

Díszfaiskolai termelés Magyarországon (2001. év)

Díszfaiskolai termelés Magyarországon (2001. év)

Gyakran felmerülő igény, hogy a magyarországi díszfaiskolai termesztésről Hivatalunk adatokkal szolgáljon. Az itt található anyag a "Díszfaiskolai termelés Magyarországon" című, 2002. májusában, kis példányszámban megjelentetett kiadványunk, amely a Magyarországon működő díszfaiskolák 2001. évi, nevelés alatti állományának adatait tartalmazza. Köztudott, hogy a dísznövény szaporítóanyag forgalmazók kötelező adatszolgáltatási kötelezettsége a 45/2008. (IV.22.) FVM rendelet hatályba lépésével megszűnt, így e példány az 1980-tól 2001-ig,  mintegy 21 éven keresztül megjelelő hasonló kiadványok utolsó tagjává vált, s ezért különösen megbecsült. Kívánjuk, hogy az olvasók a termesztőktől az egyetemi hallgatókon keresztül a kutatókig, haszonnal forgassák.

Tartalomjegyzék/Contents

Címlap, szerzők/Cover page, authors

Bevezetés/Introduction

Lombos növények/Deciduous plants

Rózsák/Roses

Fenyőfélék/Conifers

Fajtaleírás/Cultivar description

Díszfaiskolai termelők ABC szerinti jegyzéke/Alphabetical listing of suppliers

Díszfaiskolai termelők KÓD szerinti jegyzéke/Suppliers listed by code number


Friss hírek

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése
2022. január 20, csütörtök

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe. Ezzel megvalósult a modernizációs intézkedések kiemelt célja, azaz jelentősen egyszerűsödött a diagnosztikai vizsgálatok megrendelése, valamint létrejött a hiteles és gyors elektronikus eredményközlés háttere.

Tovább >

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben
2022. január 20, csütörtök

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben.

Tovább >