null Csongrád megye - 64. számú vizsgálat - Lugas Vendéglő - Szeged

Csongrád megye - 64. számú vizsgálat - Lugas Vendéglő - Szeged

Csongrád megye - 64. számú vizsgálat - Lugas Vendéglő - Szeged

64. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Lugas Vendéglő
(6724, Szeged, Algyői út 34/B)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,3 pont

 

 

Menü: Csontleves, szezámmagos csirkemell párolt rizzsel

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 05.

Mintavételi alap : 30 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek-felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
IKER-FOOD Kft.
(6724, Szeged, Algyői út 34/B.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (442 g /adag)

Külső megjelenés:

Az áttetsző, kissé zavaros halványsárga színű alaplé tetején apró, minimális mennyiségű zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne 0,5 x 0,5 cm-es narancsos színű, néhol nem jól tisztított sárgarépa, nagy mennyiségben vajszínű eperlevéltészta és zöldfűszerszemcsék látható.

Állomány:

Az alaplé jellemzően hígan folyó, a sárgarépa túlfőtt, a tészta kissé elpuhult.

Illat:

Illata kevésbé telt, kevésbé intenzív.

Íz:

Jellegtelen ízű, a só íze fokozottan érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szezámmagos csirkemell párolt rizzsel (200 g + 218 g/adag)

Külső megjelenés:

6-7 darab, kb 7-10 cm hosszúságú, 2-4 cm szélesre vágott, 0,5-1 cm vastagságú, aranybarnára sütött panírral fedett,  törtfehér metszésfelületű hússzeleteket tálalnak, aminek felülete piros fűszerszemcsékkel tarkított. A szezámmagszemeket megfelelő mennyiségben tartalmazó bunda néhol elválik a hústól. A köretként tálalt rizs világosbarna színű, helyenként túlpirított szemeket tartalmaz.

Állomány:

A hús  kellően átsült, a bunda ropogós. A rizs nem egyenletesen pirított, több szem túlpirult, gumis, száraz.

Illat: A frissen sült bundázott hús illata mellet a rizsnél túlpirításra emlékeztető illat is érezhető.
Íz:

Nem egyenletesen ízesített, a frissen sült bundázott hús ízében több szeletnél az ételízesítőre emlékeztető íze dominál, ami mellett a túlpirított gabona kesernyés íze is érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 

Csontleves

  • répa
  • zeller
  • vegeta
  • bors
  • húsoscsont
  • levestészta

Szezámmagos csirkemell

  • csirkemell
  • szezámmag
  • panírmorzsa
  • tojás
  • liszt

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >