Csongrád megye - 64. számú vizsgálat - Lugas Vendéglő - Szeged
Csongrád megye - 64. számú vizsgálat - Lugas Vendéglő - Szeged
64. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Lugas Vendéglő
(6724, Szeged, Algyői út 34/B)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,3 pont |
Menü: Csontleves, szezámmagos csirkemell párolt rizzsel
Mintavétel ideje: 2019. szeptember 05.
Mintavételi alap : 30 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek-felnőtt korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
IKER-FOOD Kft.
(6724, Szeged, Algyői út 34/B.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves (442 g /adag)
Külső megjelenés: |
Az áttetsző, kissé zavaros halványsárga színű alaplé tetején apró, minimális mennyiségű zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne 0,5 x 0,5 cm-es narancsos színű, néhol nem jól tisztított sárgarépa, nagy mennyiségben vajszínű eperlevéltészta és zöldfűszerszemcsék látható. |
Állomány: |
Az alaplé jellemzően hígan folyó, a sárgarépa túlfőtt, a tészta kissé elpuhult. |
Illat: |
Illata kevésbé telt, kevésbé intenzív. |
Íz: |
Jellegtelen ízű, a só íze fokozottan érezhető. |
Szezámmagos csirkemell párolt rizzsel (200 g + 218 g/adag)
Külső megjelenés: |
6-7 darab, kb 7-10 cm hosszúságú, 2-4 cm szélesre vágott, 0,5-1 cm vastagságú, aranybarnára sütött panírral fedett, törtfehér metszésfelületű hússzeleteket tálalnak, aminek felülete piros fűszerszemcsékkel tarkított. A szezámmagszemeket megfelelő mennyiségben tartalmazó bunda néhol elválik a hústól. A köretként tálalt rizs világosbarna színű, helyenként túlpirított szemeket tartalmaz. |
Állomány: |
A hús kellően átsült, a bunda ropogós. A rizs nem egyenletesen pirított, több szem túlpirult, gumis, száraz. |
Illat: | A frissen sült bundázott hús illata mellet a rizsnél túlpirításra emlékeztető illat is érezhető. |
Íz: |
Nem egyenletesen ízesített, a frissen sült bundázott hús ízében több szeletnél az ételízesítőre emlékeztető íze dominál, ami mellett a túlpirított gabona kesernyés íze is érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Csontleves
- répa
- zeller
- só
- vegeta
- bors
- húsoscsont
- levestészta
Szezámmagos csirkemell
- csirkemell
- szezámmag
- panírmorzsa
- tojás
- liszt