null Csongrád megye - 62. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Röszke

Csongrád megye - 62. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Röszke

Csongrád megye - 62. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Röszke

62. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(6758 Röszke, Felszabadulás utca 87.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,6 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, majorannás pulykatokány párolt rizzsel

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 03.

Mintavételi alap : 380 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Röszkei Településfejlesztő-Üzemeltető és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft.
(6758 Röszke, Felszabadulás utca 87.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (420 g /adag)

Külső megjelenés:

Jellemző, pirosas-narancsos színű, megfelelő sűrűségű, opálos alaplében törtfehér színű betűtészta látható levesbetétként megfelelő mennyiségben. A leves tetején sötétnarancssárga színű zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne zöldfűszerlevél-darabok úsznak. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, sima, csomómentes, a levesbetét megfelelő puhaságú.

Illat:

A leves jellemző édeskés-savanykás paradicsomos illatú, harmonikus, aromás, karakteres.

Íz:

A leves ízében inkább a savanykás íz dominál, olaszos ízhatású, telt, harmonikusan fűszerezett, ízletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majorannás pulykatokány párolt rizzsel (334g + 248g/adag)

Külső megjelenés:

Kockára vágott, közel azonos méretű, jól tisztított húsdarabok láthatók a paprikától narancsosra színezett, zöld majorannalevél-darabokat tartalmazó szaftban. Tetején zsírcseppek vannak megfelelő mennyiségben. A köretként tálalt rizs törtfehér színű, feltehetően ételízesítőből származó apró fűszerdarabokat tartalmaz, pergős.

Állomány:

A hús jól átfőtt, rugalmas, jól rágható. A szaft megfelelő sűrűségű. A rizs pergős, de nem egyenletesen főtt át, némelyik szem kemény.

Illat: A tokány fűszeres-majorannás illata jól harmonizál a rizs tiszta, főtt gabona illatával.
Íz:

Az ételre jellemző, a harmonikusan ízesített, karakteres-fűszeres húsétel íze harmonizál a főtt gabona tiszta ízvilágával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 

Paradicsomleves

  • étolaj
  • kristálycukor
  • levestészta, 4 tojásos
  • búzaliszt
  • oregano
  • jódozott só
  • sűrített paradicsom
  • vöröshagymakocka
  • zellerkocka, mirelit
  • zellerzöld

Majorannás pulykatokány

  • feketebors, őpölt
  • borsikafű
  • sómentes ételízesítő
  • étolaj
  • fokhagymakrém
  • búzaliszt
  • majoranna, morzsolt
  • natúr lecsó
  • pritaminpaprika
  • pulyka combfilé
  • só, jódozott
  • vöröshagymakocka

Párolt rizs

  • borsikafű
  • ételízesítő, sómentes
  • étolaj
  • rizs, fényezetelen
  • só, jódozott
  • vöröshagyma kocka

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >