null Csongrád megye - 61. számú vizsgálat - Cukkini Étterem - Szeged

Csongrád megye - 61. számú vizsgálat - Cukkini Étterem - Szeged

Csongrád megye - 61. számú vizsgálat - Cukkini Étterem - Szeged

61. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Cukkini Étterem
(6724 Szeged, Etelka sor 1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,9 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, sajtos tejfölös grillezett csirkemell bulgurral, túróspite

Mintavétel ideje: 2019. augusztus 29.

Mintavételi alap : 30 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek-felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Cukkini Food Vendéglátóipari és Kereskedelmi Kft.
(6724 Szeged, Etelka sor 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (462 g /adag)

Külső megjelenés:

Világos rózsaszínű, a tejterméket tartalmazó sűrítésből származó fehér szemcséket tartalmazó alaplében, kb. 2 cm átmérőjű, bordó színű, magozott, ép meggyszemek, alma és körtekockák, elvétve szőlőszem és ananászdarabok, élénkpiros félbevágott koktélcseresznye láthatók megfelelő mennyiségben. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Gyümölcslevesre jellemző, megfelelően híg alaplében a gyümölcsök megfelelő puhaságúak, roppanós. Apró, a tejterméket tartalmazó sűrítésből származó szemcséket tartalmaz.

Illat:

Jellemző, savanykás-édeskés, a gyümölcsök illata harmonikus.

Íz:

Az édes alaplét a gyümölcsök savanykás-édeskés íze tompítja. Összhatásában harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos tejfölös grillezett csirkemell bulgurral (240g + 318g/adag)

Külső megjelenés:

Az alapanyagra jellemző, drappos színű, narancsos színű apró sárgarépacsíkokat, piros színű, grillezett, néhol pirítási foltokkal tarkított koktélparadicsom-szemeket, zöldes héjú cukkini darabokat és áttetsző hagymadarabokat tartalmazó bulgur a köret. 1 db 16cm -10 cm átmérőjű, 1 cm vastagságú, jellemző alakú, fekete és piros fűszerszemcséket tartalmazó, narancsosra színezett, szélein barnásra sült-grillezett csirkemell szelet tetején tejfölös besamelréteg és nagy mennyiségű reszelt, olvasztott sajt látható.

Állomány:

A bulgur egyenletesen és jól átfőtt, a zöldségek megfőttek, megpirultak. A hús megfelelően átsült, kívül megfelelően kérges, belül puha, a sajt megfelelően olvadt, a besamel krémes.

Illat: A kitálalt ételben a bulgurra jellemző gabona illat és a zöldségek illata intenzíven érezhető, a hús illatában a fűszeres-sajtos illat karakteresen érződik.
Íz:

A bulgurra jellemző gabona íz mellett a zöldségek és a bors íze dominál, a hús jól ízesített, a sajt és besamel íze lágy. A borstól enyhén csípős utóízű. Ízletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túróspite (190 g/adag)

Külső megjelenés:

8-7 cm-es, 3 cm magas sütemény a desszert. Két, kb., 2 mm vastagságú, linzertésztalap között kb 2,5 cm vastagságú, vajszínű, kis mennyiségű fehér túrószemcséket tartalmazó tésztaréteg látható. A teteje aranybarnára sütött, márványozott, fényes.

Állomány:

A tészta kemény, gumiszerű, nehezen rágható. A középső réteg főleg darát és kisebb mennyiségben túrószemcséket tartalmaz, a tésztával összesütött, tésztaszerű, gumis.

Illat: Sült vajas tésztára emlékeztető illatú.
Íz:

Édeskés ízű, a túró íze nem érezhető, inkább tejbegrízre emlékeztető ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Gyümölcsleves

  • mediterrán gyümölcskonzerv
  • magozott meggybefőtt
  • narancsszörp
  • főztejszín, 30%-os
  • vaniliáscukor
  • tej, 1,5%-os

Zöldséges bulgur

 

 

  • bulgur
  • répa
  • cukkini
  • hagyma
  • koktélparadicsom
  • fejeskáposzta
  • balzsamecet
  • bors
  • étolaj
  • cukor

Sajtos-tejfölös grillezett csirkemell

  • csirkemell filé
  • trappista sajt
  • tejföl, 20%-os
  • finomliszt
  • tej, 1,5%-os
  • vaj
  • bors

Túróspite

  • liszt
  • pocukor
  • margarin
  • tojás
  • tejföl, 20%-os
  • túró
  • kristálycukor
  • citromhéj
  • búzadara

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >