Csongrád megye - 60. számú vizsgálat - ZSOLI-TÁR 2012 Kft. Főzőkonyha - Domaszék
Csongrád megye - 60. számú vizsgálat - ZSOLI-TÁR 2012 Kft. Főzőkonyha - Domaszék
60. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
ZSOLI-TÁR 2012 Kft. Főzőkonyha
(6781 Domaszék, Dózsa Gy. 22.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,4 pont |
Menü: Zöldségkrémleves, Jércemell tejszínes gombamártásban tésztakörettel
Mintavétel ideje: 2019. augusztus 28.
Mintavételi alap : 80 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: idős korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
ZSOLI-TÁR 2012 Kft.
(6781 Domaszék, Dózsa Gy. 22.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségkrémleves (512 g /adag)
Külső megjelenés: |
Sárgászöld, nem átlátszó, krémlevesre jellemző, tejterméket tartalmazó sűrítéssel készült alaplében zöldfűszerszemcsék, zöldségdarabok (sárgarépa, zöldborsó, kukorica darabkák felismerhetőek) és növényi rostok-héjdarabok láthatók. |
Állomány: |
A leves krémlevesre jellemző állományú, sűrűn folyó, krémes, a nem homogénre turmixolt zöldségek rághatatlan héja rágási maradékot képez. |
Illat: |
Zöldségekre jellemző illat dominál, karakteres. |
Íz: |
Krémes, megfelelően ízesített, a zöldségek íze harmonikus és jól érződik. |
Jércemell tejszínes gombamártásban tésztakörettel (350g + 314g/adag)
Külső megjelenés: |
Vajszínű, zsiradéktól fényes, de néhol kiszáradt felületű orsótészta a köret. A tejtermékkel sűrített drappos színű mártásban szürkés-barnás gombaszeletek, gombadarabok, egyenletes méretű hasábokra vágott, törtfehér színű húsdarabok, zöldfűszerszemcsék láthatók. |
Állomány: |
A tészta jól átfőtt, a kiszáradt felület néhol kemény-rágós-gumiszerű. A mártás szakadozva folyó, enyhén bőrös, jellemző sűrűségű, a tejterméket tartalmazó sűrítésből származó apró fehér szemcséket tartalmaz. A hús és a gomba puha, jellemző állományú, jól rágható. |
Illat: | A kitálalt ételben a hús fűszeres-gombás illata és a tészta tiszta, gabona illata harmonikusan érződik. |
Íz: |
A mártásos hús gombás-húsos-fűszeres íz a tészta jellemző, tiszta ízével jól harmonizál. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zöldségkrémleves
- zöldborsó
- karfiol
- sárgarépa
- zeller
- kukorica
- finomliszt
- étolaj
- tejföl, 12%-os
- főzőtejszín
- só
- ételízesítő
- szerecsendió
Jércemell tejszínes gombamártásban tésztakörettel
- csirkemell
- gomba
- margarin
- étolaj
- finomliszt
- tej, 1,5%
- főzőtejszín
- ételízesítő
- só
- őrölt bors
- durumtészta