Csongrád megye- 6. vizsgálat - Szeged - Bonifert Domonkos Általános Iskola
Csongrád megye- 6. vizsgálat - Szeged - Bonifert Domonkos Általános Iskola
6. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bonifert Domonkos Általános Iskola (Szeged, Ortutay u. 3.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT |
átlag |
átlagos |
átlag |
nem |
|
Menü: Zöldborsó leves, tejfölös halpaprikás, orsótészta Mintavétel ideje: 2013. május 15. Napi adag: 229 adag/ebéd Főzőkonyha: SULI-HOST Kft. (Szeged, Kenyérgyári út 1.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsó leves (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Átlátszó híg lében zöld színű zöldborsószemek, apró kockára vágott zöldségek és eperlevél tészta van egybefőzve. A zöldségek színe jellegzetes, a sárgarépa narancssárgás, a petrezselyemgyökér és a tészta nyersfehér. Tetején petrezselyemzöld darabkák és kevés zsiradék látható. |
Állomány: |
A leve híganfolyó, a zöldségek és a tészta kellően átfőttek. |
Illat: |
Jellegzetes, kellemes, zöldséges, tiszta, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Összetevőkre jellemző, kellemes, nem sós, tiszta, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Tejfölös halpaprikás, orsótésztával (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Orsótészta tetején, kb. 3-4 cm nagyságúra vágott halfilé-darabok láthatók tejfeles-paprikás szósszal készítve. A tészta jellegzetes nyersfehér, a szósz egyenletes színű és fűszereloszlású világos pirosas. A halszeletek színe belül jellegzetes világos nyersfehér. |
Állomány: |
A tészta jól átfőtt, rugalmas, a hal puha és omlós, de nem szétmálló, a szósz sűrű és egynemű. |
Illat: |
Összetevőire jellemző, halas, enyhén fűszeres, tiszta, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, kellemes, enyhén fűszerezett, nem sós, jóízű, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|