Csongrád megye - 59. számú vizsgálat - Potyka Étterem Főzőkonyha - Szeged
Csongrád megye - 59. számú vizsgálat - Potyka Étterem Főzőkonyha - Szeged
59. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Potyka Étterem Főzőkonyha
(6727 Szeged, Csap u. 71-73.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,8 pont |
Menü: Gulyásleves, aranygaluska vaníliasodóval
Mintavétel ideje: 2019. augusztus 27.
Mintavételi alap : 15 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Menü Udvar Kft.
(6727 Szeged, Csap u. 71-73..)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyásleves (598 g /adag)
Külső megjelenés: |
A pirospaprikától színezett, narancsos-pirosas , híg, opálos alaplében egyenletes méretűre darabolt kisebb sárgarépakockák, burgonyadarabok, törtfehér gyökérzöldségdarabok, barna színű, váltakozó méretű húsdarabok és nagyobb petrezselyemlevél-darabok láthatók. Tetején nagyobb mennyiségű zsiradék úszik. |
Állomány: |
Az alaplé hígan folyó, a zöldségek megfelelően átfőttek, a hús jól tisztított szálas, a leves kissé zsíros. |
Illat: |
Illatában a pirospaprika és a zsiradék illata dominál, a hagyma és a fűszerek illata jellegzetessé teszi az illatot. |
Íz: |
Erőteljesen paprikás-olajos ízű, jellegzetesen fűszerezett. |
Aranygaluska vaníliasodóval (166g + 352g/adag)
Külső megjelenés: |
A második fogás különböző méretű, középbarna színűre sült, matt felületű kelt tészta darabok fahéjas cukorral megszórva, vajsárga színű, puding jellegű, megfelelő mennyiségű sodóval meglocsolva. |
Állomány: |
A kelt tészta felülete enyhén túlsült, kissé száraz hatású, belseje puha. Az öntet sima, puding jellegű. |
Illat: | A kelt tészta illatában a fahéj illata dominál, a sodó kissé üres illatú, édeskés. |
Íz: |
Az aranygaluska íze édes kelt tésztára jellemző, a fahéj íze érződik, a mártás ízében a pudingpor jellegzetes, keményítős íze dominál, kissé jellegtelen. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Gulyásleves
- feketebors
- ételízesítő
- étolaj
- vöröshagyma
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- köménymag, egész
- burgonya
- lecsó
- levesbetét
- paszternák
- zeller
- sárgarépa
- sertéslapocka
Aranygaluska vaniliasodóval
- aranygaluska tészta
- vaniliapuding
- kristálycukor
- tej
- vaníliáscukor