null Csongrád megye - 59. számú vizsgálat - Potyka Étterem Főzőkonyha - Szeged

Csongrád megye - 59. számú vizsgálat - Potyka Étterem Főzőkonyha - Szeged

Csongrád megye - 59. számú vizsgálat - Potyka Étterem Főzőkonyha - Szeged

59. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Potyka Étterem Főzőkonyha
(6727 Szeged, Csap u. 71-73.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,8 pont

 

 

Menü: Gulyásleves, aranygaluska vaníliasodóval

 

Mintavétel ideje: 2019. augusztus 27.

Mintavételi alap : 15 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Menü Udvar Kft.
(6727 Szeged, Csap u. 71-73..)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gulyásleves (598 g /adag)

Külső megjelenés:

A pirospaprikától színezett, narancsos-pirosas , híg, opálos alaplében egyenletes méretűre darabolt kisebb sárgarépakockák, burgonyadarabok, törtfehér gyökérzöldségdarabok, barna színű, váltakozó méretű  húsdarabok és nagyobb petrezselyemlevél-darabok láthatók. Tetején nagyobb mennyiségű zsiradék úszik.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek megfelelően átfőttek, a hús jól tisztított szálas, a leves kissé zsíros.

Illat:

Illatában a pirospaprika és a zsiradék illata dominál, a hagyma és a fűszerek illata jellegzetessé teszi az illatot.

Íz:

Erőteljesen paprikás-olajos ízű, jellegzetesen fűszerezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranygaluska vaníliasodóval (166g + 352g/adag)

Külső megjelenés:

A második fogás különböző méretű, középbarna színűre sült, matt felületű kelt tészta darabok fahéjas cukorral megszórva, vajsárga színű, puding jellegű, megfelelő mennyiségű sodóval meglocsolva.

Állomány:

A kelt tészta felülete enyhén túlsült, kissé száraz hatású, belseje puha. Az öntet sima, puding jellegű.

Illat: A kelt tészta illatában a fahéj illata dominál, a sodó kissé üres illatú, édeskés.
Íz:

Az aranygaluska íze édes kelt tésztára jellemző, a fahéj íze érződik, a mártás ízében a pudingpor jellegzetes, keményítős íze dominál, kissé jellegtelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Gulyásleves

  • feketebors
  • ételízesítő
  • étolaj
  • vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • köménymag, egész
  • burgonya
  • lecsó
  • levesbetét
  • paszternák
  • zeller
  • sárgarépa
  • sertéslapocka

Aranygaluska vaniliasodóval

  • aranygaluska tészta
  • vaniliapuding
  • kristálycukor
  • tej
  • vaníliáscukor

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >