Csongrád megye - 20. számú vizsgálat - Szeged - Dugonics Piarista Gimnázium
Csongrád megye - 20. számú vizsgálat - Szeged - Dugonics Piarista Gimnázium
20. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Dugonics András Piarista Gimnázium (Szeged, Bálint Sándor u. 14.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Hamis buzsáki leves, rakott karfiol Mintavétel ideje: 2015. 05.20. Napi adag: n.a. Főzőkonyha: Sz.B.Sz. Kft. (Szeged Tisza Lajos Krt. 103.) |
Részletes érzékszervi minősítés
Hamis buzsáki leves
Külső megjelenés: |
Narancssárga színű opálos lében, különböző, szabálytalan kockára vágott zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, burgonya) illetve paprika csíkok és zöldborsó látható. Törtfehér színű eperszalag tésztával. A levesbetét és az alaplé arányos mennyiségű, gazdag, tartalmas leves. A felületén apró, fehér habaráspettyek láthatók. |
Állomány: |
Az alaplé hígan folyó, csomómentes. Levesbetét jól átfőtt, rugalmas. |
Illat: |
Kellemes, harmonikus, zöldséges illatú. |
Íz: |
Zöldséges, fűszeres, kissé sós, borsos, enyhén karcos. Nem teljesen harmonikus. Idegen íztől mentes |
Rakott karfiol
Külső megjelenés: |
12 x 6 x 6 cm-es téglatest alakú rakott karfiol, tetején aranybarnától-sötétbarnáig terjedő színű sült tejfölös réteg látható. Belsejében szürkésfehér színű karfiol, szürke színű darálthús és fehér színű rizs darabok találhatóak. Sötét színű fűszerszemcsékkel tarkított. |
Állomány: |
A rizs kellően átfőtt, pergős. A karfiol túlfőtt, szétmálló |
Illat: |
Jellegzetes sült illatú, fűszeres, a karfiol illata jellegtelen. Minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, kellően fűszeres, a karfiol íze jellegtelen. Minden idegen íztől mentes |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Hamis buzsáki leves vöröshagyma 0,2 kg ő. paprika 0,01 kg mustár 0,1 kg tejföl 0,3 l burgonya – 1,5 kg sárgarépa 0,3 kg fehérrépa 0,3 kg zeller 0,15 kg karalábé 0,1 kg kelkáposzta 0,1 kg só 0,04 kg delikát 0,01 kg marhahúslevespor 0,01 kg ő. bors 0,002 kg ő. kömény 0,005 kg ő. babérlevél 0,002 kg olaj 0,15
Rakott karfiol vöröshagyma 0,2 kg sertés lapocka 1 kg rizs 0,3 kg karfiol 3 kg só 0,03 kg ő. bors – 0,003 kg tejföl 0,05 l olaj 0,1l liszt 0,2 kg tojás 1 db |